Bozulmayan İrmik İçin 5 Basit Yöntem
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
İrmik, uygun şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir. İşte irmiği bozulmadan saklamanın yolları!
Bozulmayan İrmik İçin 5 Basit Yöntem

Tatlılardan hamur işlerine kadar pek çok tarifte kullanılan irmik, uygun şekilde muhafaza edilmediğinde nem kapabilir, böceklenebilir veya tadı bozulabilir. İrmiği taze ve güvenli tutmak için dikkat etmeniz gereken temel saklama yöntemleri vardır. İşte onlar!

irmik

Serin ve Kuru Bir Yerde Saklayın

İrmik nemden çok kolay etkilenir, bu yüzden nemli ortamlarda küflenebilir veya böceklenebilir. Güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir dolap ideal olur.

Ağzı Kapalı Bir Kapta Tutun

İrmik açıkta bırakıldığında hem hava alır hem de haşere (örneğin un güvesi) riski artar. Cam kavanoz, plastik saklama kabı ya da kilitli buzdolabı poşeti gibi hava almayan kaplar tercih edin.

Buzdolabında Saklama (Uzun Süreli)

Eğer irmiği uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabına koyabilirsiniz. Buzdolabında saklarken de mutlaka hava almayan bir kapta olmalı, aksi takdirde nem çekebilir.

Dondurucuda Saklama (Daha da Uzun Süreli)

Çok büyük miktarlarda irmiğiniz varsa ve aylarca kullanmayacaksanız, dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

İlk Giren İlk Çıkar Prensibi

Yeni aldığınız irmiği eski olanla karıştırmayın. Eskisini önce bitirin, sonra yenisine geçin.

Şunlara da göz atın:

  1. İrmik Glüten İçerir Mi?
  2. İrmik Unu Nedir?
  3. Pirinçte Gluten Var Mı?
  4. Yulaf Glüten İçerir Mi?
  5. Patates Glüten İçerir Mi?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Patatesli Ne Yemek Yapsam?
Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
Çiğ Köfteye Lezzet Veren Nedir?
Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı?
Kekin İçi Neden Çiğ Kalır?