Borcam Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Borcam nasıl kullanılmalı? Borcam kullanımında nelere dikkat edilmeli? İşte, borcamı daha uzun süre kullanmak için bilmeniz gereken 8 pratik bilgi:

Borcam, son yıllarda mutfaklarda sık sık kullanılan, adından da anlaşılacağı üzere borik asitten elde edilen bir cam türüdür. Sıcaklık etkisiyle daha az genleşen, sıcaklığa ve sıcaklık değişimlerine karşı direnç kazandırılmıştır. Özellikle fırın yemeklerinde tercih edilen borcam, doğru bir şekilde kullanıldığında uzun bir ömre sahiptir. 


Borcam Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Derin dondurucudan çıkardığınız borcamı, doğrudan fırına atmayın. Ani sıcaklık değişimleri, borcamın zarar görmesine yol açabilir. Bu yüzden borcamı fırına koymadan önce, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Borcamı mikrodalgaya atarken kapağını kapatırsanız, içerideki sıcaklığın giderek artması camın zarar görmesiyle sonuçlanabilir. Bu yüzden borcamı mikrodalgaya atarken, kapağını kapatmayın.
  3. Borcam, cam ve seramik ocaklarda doğrudan kullanılabilir. Ancak gazlı ocaklarda kullanılırken mutlaka alev dağıtıcı olması gerekir. Alev dağıtıcı, yuvarlak dağıtıcının küçük parçalar halinde çıkmasını sağlayan bir aparattır ve neredeyse bütün ocaklarda bulunur. Borcamı, doğrudan ateşin üzerine koymak sakıncalıdır.
  4. Borcamı ateşin üzerine koyup tencere gibi kullanacaksanız, ocağın kısık ateşte olduğundan emin olun.
  5. Borcamı ızgarada kullanmayın. Izgara gibi çok yüksek ısılı araçlarda borcam kullanmak, camın hasar görmesine ve uzun süre kullanılamamasına neden olur. Bu yüzden borcamı doğrudan ızgaraya yerleştirmeyin. 
  6. Borcamı temizlerken sert sünger, bulaşık teli gibi ürünler kullanmayın. Cam için özel üretilmiş yumuşak süngerleri tercih edebilirsiniz.
  7. Borcamı fırından çıkarırken, kuru bir bez kullanın. Sıcak borcamı, asla doğrudan soğuk veya ıslak zemine koymayın. Aksi takdirde borcamın üzerinde çatlaklar meydana gelecektir.
  8. Üzerinde küçük de olsa çatlak gördüğünüz borcamı asla kullanmayın. Çatlak borcamın aniden kırılma tehlikesi çok yüksektir.


Şunlara da göz atın;

  1. Blender konulmaması gereken malzemeler
  2. Emaye ürünler sağlıklı mı?
  3. Kesme tahtası nasıl temizlenir?
  4. Granit tavalar sağlıklı mı?
  5. Bıçak neden körelir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?