Blender Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Özellik
Blender alırken nelere dikkat etmeliyiz? Blender, mutfakta en çok kullanılan küçük ev aletlerinden biridir. Kaliteli ve kullanışlı bir blender almak için dikkat etmeniz gereken 7 önemli özellik:

Blender, mutfağın olmazsa olmazlarından olan bir küçük ev aletidir. Sebze ve meyveleri küçük parçalara ayırmak, besinleri karıştırmak, püre kıvamına getirmek ve sıvıları homojen biçimde karıştırmak için kullanılır. Alacağınız blenderın hem kullanışlı olması, hem de uzun süre dayanması oldukça önemlidir. Piyasada bulunan markalardan hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız, aşağıdaki özellikleri karşılaştırarak mutfağınız için en uygun blenderı seçebilirsiniz.

Blender Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Güç

Blenderlar, 100 W - 2000 W arası bir motor gücüne sahiptir. Yüksek güçlü blenderlar daha hızlı ve güçlü olsa da, elektrik faturasını yükseltebilir. Ancak düşük güçlü blenderlardan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu yüzden blender alırken motor gücünün en az 600 Watt olmasına dikkat edin. Bu sayede daha kullanışlı bir blender alabilirsiniz.

  1. Fonksiyon

Blenderların birçoğu aynı fonksiyonlara sahiptir. Temel özelliği parçalayarak karıştırmaktır. Ancak bazı modellerde buz kırma, parçalama, karıştırma, pürüzsüz kıvama getirme gibi farklı fonksiyonlar olabilir. Bu da mutfaktaki kullanımını artırır ve işleri büyük ölçüde kolaylaştırır.

  1. Gövde Malzemesi

Plastikten üretilen blenderlar genelde daha uygun fiyatlardan satışa sunulur. Ancak plastik yerine metal ve paslanmaz çelik kullanılan ürünlerin daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle paslanmaz çelik, hem daha güçlü, hem de daha uzun süreli bir kullanıma sahiptir.

  1. Kapasitesi

Blenderların kapasitesi 500 ml - 1200 ml arasında değişkenlik gösterir. Küçük blenderlar, özellikle smoothie ve bowl yapımında kullanılır ve genellikle 1-2 kişiliktir. Ancak blenderı çorba, tatlı, sos gibi farklı amaçlarla kullanacaksanız, kapasitesinin büyük olmasına dikkat edin. 4 kişilik bir aile için alınacak blenderın en az 800 ml olması idealdir.

  1. Hız Kademesi

Bazı blenderlarda hız kademesi ve turbo modu mevcuttur. Turbo modu, özellikle sert ve büyük parçaları kırmak için önemlidir. Örneğin fındık, buz gibi sert besinler, turbo moduyla daha kolay bir şekilde karıştırılabilir. Hız kademesi ise blenderı kullanırken besine göre ayarlamanızı sağlar. Çorba, sos gibi sıvı besinleri düşük hızda karıştırırken, sebze ve sert besinleri yüksek hızda karıştırmanız gerekir.

  1. Bıçak Sayısı

Blender modellerinde genelde 2-4 bıçak bulunur. 2 bıçaklar temel karıştırma işlemlerinde kullanılır. 4 bıçaklı blenderlar ise daha iyi performans almanızı sağlar. Bıçağın üretildiği malzeme, keskinliği ve tasarımı da önemlidir. Blender şaftının metal olması, işinizi kolaylaştırır.

  1. Sessiz Çalışma

Blender ve mutfak robotları, genellikle yüksek sesle çalışır. Ancak yeni çıkan modellerde sessiz çalışma özelliği mevcuttur. Özellikle evde bebeğiniz varsa veya sesten rahatsız oluyorsanız, sessiz çalışma özellikli bir blender alabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Blender nasıl temizlenir?
  2. Blendera asla konulmaması gerekenler
  3. Derin dondurucu alırken nelere dikkat etmeliyiz?
  4. Set üstü ocak alırken nelere dikkat etmeliyiz?
  5. Bulaşık makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları