Bir Uzman Küflenince Yediği ve Yemediği 4 Yiyeceği Sıralıyor
Küflenen gıdalar tamamen atılmalı mı yoksa içlerinden küflü kısmı kesilip tüketilebilecek gıdalar var mı? Bu konu her zaman merak konusu olur. Bu konuda bir uzman görüşlerini paylaşıyor.

Küflenmiş bile olsa hangi gıdalara yemek güvenlidir? Ya da bir kısmı bile küflenmiş olsa yenmemesi gereken gıdalar neler? Daily Mail'in haberine göre Londra'da yaşayan ve gıda hijyeni konusunda danışmanlık yapan Sylvia Anderson küf konusunda görüşlerini paylaşıyor. Tabi ki, bu makalede yer alan görüşleri birebir uygulamak yerine güvendiğiniz bir uzmana danışmak daha doğrudur.

Küf Tehlikesi

Anderson, küf konusunda daha sert gıdaların güvenli olabileceğini çünkü küflerin bu gıdaların derinliklerine nüfuz etmekte zorlanacağını düşünüyor. Aynı şekilde daha yumuşak ve nemli gıdalar için durumun böyle olmadığı uyarısında bulunuyor. Çünkü bazı küfler gıdalarda tehlikelidir; alerjik reaksiyonlara ve solunum sorunlarına neden olabilirler. Aynı şekilde gıda zehirlenmesine de yol açabilirler.

Bazı küfler de gıdalara 'mikotoksin' yayabilir ki bunlar gıda zehirlenmesine neden olabilen zehirli maddelerdir. Anderson küflenince küflü kısmı kesip kalanı tükettiği ve hiç tüketmediği ürünleri şöyle sıralıyor:

Küflenince Tüketilmemesi Gereken 4 Yiyecek

  1. Küflü Ekmek

"Gözenekler ve çok fazla boşluk nedeniyle küfler diğer bölgelere yayılabilir"

  1. Yoğurt, Ekşi Krema Ve Yumuşak Peynir

Yüksek nem içeriğine sahip gıdalarda küf yayılmış olabilir. Küflü gıdalarda küfle birlikte bakteri de üreyebilir.

  1. Makarna sosu

  1. Yumuşak sebze ve meyve

Küflü Kısmı Kesip Tükettiği Yiyecekler

  1. Sert Sebze-Meyve

Anderson havuç gibi sert sebzelerin nem oranı düşük olduğu için küflü kısmı kesip tükettiğini belirtiyor. Ancak domates, şeftali gibi yumuşak sebze ve meyvelerde küfün derinlere de nüfuz edebileceğini söylüyor.

  1. Sert Peynir

  1. Bazı işlenmiş etler

  1. Bazen marmelat

Bazen jöle ve marmelat kavanozlarının üstünde bir küf tabakası oluşabilir. Anderson, küfün ilk tabakası çıkarıldıktan sonra bunların yenebileceğini; bu ürünlerdeki şekerin bir koruyucu görevi gördüğünü söylüyor.

Ancak ABD Tarım Bakanlığı aynı fikirde değil ve bu gıdaları atmanın en iyisi olduğunu söylüyor.

Şunlara da göz atın;

  1. Bir uzmana göre çocukların yemekle ilgili söylemesi gerekenler
  2. Bir uzmana göre mod yükselten yiyecekler
  3. Uzmanlar uyarıyor:çamaşırları açık havada kurutmayın
  4. Bir uzmana göre alışveriş listenize eklemeniz gereken yiyecekler

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Pekmez Nasıl Saklanır: 3 Farklı Yöntem
Yeni Gastronomi Akımı: Yavaş Yemek Hareketi Nedir?
Kaşıntıya İyi Gelen 5 Esansiyel Yağ
3 Aralık 2024 Masterchef: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Grip Mevsimi Var Mı?
Yer Elması Nasıl Yetiştirilir?