Bir Restoranın Artan Yağına Ne Olur?
Akşam yemeğinde balık ve cips hayranıysanız veya ev yapımı kızarmış tavuk olmadan yaşayamıyorsanız, yemeklik yağınızı nasıl uygun şekilde atmanız gerektiği konusunda bilgili olabilirsiniz. Peki en çok yemek yapılan yer olan restoranlar artan yağını ne yapar?

Akşam yemeğinde balık ve cips hayranıysanız veya ev yapımı kızarmış tavuk olmadan yaşayamıyorsanız, yemeklik yağınızı nasıl uygun şekilde atmanız gerektiği konusunda bilgili olabilirsiniz. Ancak, gidere boşaltma hatasını yaptıysanız, muhtemelen uzun saatler boyunca tıkanma girişimi veya kaçınılmaz yüksek tesisatçı faturalarını içeren kaba bir uyanış yaşadınız.

Petrolü kanalizasyona atmanın pahalı kişisel sonuçlarına henüz katlanmadığınızı varsayalım. Bu durumda, şehir kanalizasyonlarında ve boru hatlarında büyük sorunlara yol açabileceğinden, uygulamanın yasa dışı olduğunu bilmelisiniz. Bununla birlikte, restoranların artık yemeklik yağlarından nasıl kurtulmayı seçtiklerini hiç düşündünüz mü? Devasa kullanılmış yağ fıçıları ile çok daha büyük ölçekte ilgilenilmesi gerekiyor ve kullanışlı hileler bunu kesemeyecek gibi görünüyor. Bazıları bunu en iyi şekilde halletmezken, diğerleri bir yemeklik yağ toplama şirketi tutmayı tercih ediyor.

Restoranlar, Artık Yağı Toplamak İçin Şirketlerini Programlayabilir

Birçok restoran yasak olan boşaltma yöntemine dönebilirken, diğerleri yemeklik yağlarını uygun şekilde atmak için işçi tutar. Bir toplama şirketiyle çalışmak, eski yemeklik yağları çıkarmak için muhtemelen en popüler ve önerilen yoldur, çünkü restoranlar onu alması için rutin olarak şirketi tutabilir.

Tipik olarak, restoran personeli, yağdan kurtulmaları gerektiğinde yağı dökmek için yağ tutucu gibi belirlenmiş bir yere sahip olacaktır. Şirketler, bir yerin büyüklüğüne bağlı olarak genellikle haftalık veya aylık olarak gelir. Çoğu gres toplayıcının, sıvı yağı tuzaktan emmek için vakum mekanizmalarıyla donatılmış kamyonları vardır. Tuzağın kenarlarındaki sertleşmiş yağ sıyrılacaktır.

Diğer restoranlarda yağ çöplüğü denen şey var. Çalışanlar, arta kalan yağı günlük olarak genellikle binalarının arkasında bulunan bu konteynerlere boşaltabilir. Yağ toplama şirketleri de bu lokasyonda bulunan yağın uygun şekilde bertaraf edilmesini sağlayacaktır.

Hangi Yöntem Daha Çevre Dostudur?

Hemen hemen her yöntem, mutfak lavabolarına, rögarlara veya diğer dış mekanlara yasa dışı olarak yağ dökmekten daha iyidir. Yağ borulara döküldüğünde kenarlara yapışabilir ve zamanla birikerek daha büyük bir sorun haline gelebilir. Yağ, halihazırda kanalizasyonda bulunan diğer kimyasallarla reaksiyona girdiğinde sertleşebilir ve şişmanlık olarak bilinen hale gelebilir.

Atık parçalarını yakaladıkça zamanla büyüyen büyük, sertleşmiş kütlelerdir ve kanalizasyon sistemlerinde çok zararlı hale gelebilirler. Bu, boru hatlarının kolayca patlamasına yol açarak geri yıkama, su baskını ve maliyetli onarımlar gibi sorunlara neden olabilir. Bu tür olaylar çevreye zarar verebilir çünkü zehirli atıklar ve döküntüler yerel bitkileri ve vahşi yaşamı etkileyerek yıkayabilir.

Ancak, uygun toplama yöntemlerinde de sorunlar olabilir. Örneğin, yağ depoları ara sıra kırılarak yağın dışarı akmasına neden olabilir. Yağmur yağdığında, bu yağ daha sonra kanalizasyona karışabilir ve daha önce bahsedildiği gibi aynı çevresel sorunlara neden olur.

Atıklar genellikle geri dönüştürüldüğünden, gres toplama şirketleri muhtemelen gresi bertaraf etmenin en iyi büyük ölçekli yoludur. Şirkete bağlı olarak yağ, gübreden biyodizele, makyaj malzemesine ve daha fazlasına kadar pek çok şeye dönüştürülebilir. Kendi çevresel etkinizi azaltmak isteyen evde yemek yapan biriyseniz, eski yemeklik yağınızı yeniden kullanmayı öğrenmek başlamak için harika bir yer olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Sürdürülebilir mutfak ilkeleri
  2. Sürdürülebilir gastronomi nedir?
  3. Krill yağının faydaları nelerdir?
  4. Hamur kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmalıyız?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?