Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir: Tavada ve Fırında Bıldırcın Pişirme Yöntemleri
Bıldırcın eti nasıl temizlenir? Bıldırcın eti faydalı mı? Bıldırcın eti ne kadar sürede pişer ve nasıl pişirilir? İşte, fırında, ızgarada ve tavada bıldırcın pişirme yöntemleri:

Sülüngiller familyasına ait bir kuş olan bıldırcın, küçük böcekleri ve bitki tohumlarını yiyerek beslenir. Protein ve vitamin bakımından zengindir. Özellikle A vitamini ve E vitamini içeriği yüksektir. Vücut direncini artırır ve eklem ağrılarına iyi gelir. Kemik gelişimine destek olan bıldırcın etinin kısa sürede pişirilmesi gerekir. Çünkü pişirme süresi uzadıkça, bıldırcın eti lezzetini ve vitamin değerlerini kaybeder. Yağ oranı düşüktür, yumuşak bir et türüdür. 

Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın eti güzelce temizlendikten sonra tavada ve fırında pişirilebilir. Genellikle hazır olarak satılan bıldırcınlar, temizlenerek satışa sunulur. Eğer açık havada pişirmek istiyorsanız, ızgara yöntemini de tercih edebilirsiniz.

Bıldırcın Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle bıldırcın ikiye ayrılır ve güzelce yıkanır. Ardından sularının süzülmesi için, bir kenarda bekletilir.
  2. Bir kabın içinde sıvıyağ, tuz, kırmızı biber ve karabiber karıştırılır.
  3. Hazırlanan sos ile bıldırcın eti harmanlanır. Eğer vaktiniz varsa, marine sosunun içinde bıldırcınları buzdolabında 2 saat dinlendirebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, bıldırcınlar ortalama 40 dakika pişirilir. Ardından 10 dakika dinlendirilir ve servis edilir.


Bıldırcın Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Bıldırcın eti temizlenir ve bol suyla yıkanır.
  2. Daha sonra kişi sayısına göre bıldırcınlar dörde bölünür.
  3. Bölünen etler tencereye alınır ve üzerini geçecek şekilde su ilave edilir.
  4. Suyunu çekmeye başladığında etler tavaya alınır ve üzerine az miktarda yağ eklenir.
  5. 5-10 dakika tavada kavrulduktan sonra baharatları eklenir ve servis edilir. 


Bıldırcın Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Temizlenen ve yıkanan bıldırcınlar, yağ ve baharatlarla harmanlanır.
  2. Bu esnada ızgara ısıtılır.
  3. 2-4 parçaya bölünen bıldırcın eti, ızgaranın üzerine alınır ve pişirilir.
  4. Bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafına çevrilir.
  5. Bıldırcın eti ızgarada ortalama 20-25 dakikada pişer.

Bıldırcın eti, Osmanlı mutfağında da tüketilen yemeklerden biridir. Genellikle temizlenen bıldırcınlar iç pilavla doldurularak fırında pişirilir ve dolma şeklinde servis edilir. Bıldırcın dolması tarifinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Angus eti nasıl pişirilir?
  2. Kuzu kaburga pişirme yöntemleri
  3. Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?
  4. Kuzu incik pişirme yöntemleri
  5. Hindi pirzola nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Hardal Tohumu Nedir, Nasıl Kullanılır?
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?