Biberon, bebeklerin beslenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden biberonun doğru temizlenmesi gerekir. Özellikle yere düşen, farklı yüzeylerle temas eden biberon sterilize edilmelidir. Aynı şekilde emzik gibi diğer eşyalar da dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Biberon her kullanımdan sonra temizlenmeli ve kurulanmalıdır.
Yeni Alınan Biberon Nasıl Temizlenir?
Yeni aldığınız biberonu kullanılmadan önce temizlenmelidir. Cam biberonu parçalarına ayırın ve her parçayı kaynar su içinde bekletin. Ardından bol suyla durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Biberon Nasıl Temizlenir?
- Biberonun sterilize edilmesi için, en az 5 dakika boyunca biberon ve emziğin kaynatılması gerekir. Kaynar su, bakterileri öldürür.
- Biberonu temizlerken kesinlikle kimyasal deterjan kullanılmamalıdır. Bunun yerine bebekler için özel olarak üretilen deterjanlar kullanılabilir.
- Biberonun emziği ve bilyesini suda 5 dakika bekletin. Ardından içini deterjanla güzelce çalkalayın.
- Biberonun tüm parçalarını suyla durulayın ve üzerine temiz bir bez örterek kurumaya bırakın.
- Bebek ürünleri için özel olarak üretilen sterilizasyon cihazları da etkili temizlik sağlar.
- Biberonun parçalarını sterilizatöre koyarak mikrop, bakteri ve virüslerden arındırabilirsiniz.
- Biberonu parçalarına ayırarak bulaşık makinesinde yüksek sıcaklıkta da yıkayabilirsiniz. Ancak makineye atacağınız biberonun plastik olmamasına dikkat edin.
Biberonlar Hangi Sıklıkta Temizlenir?
Biberonlar, her kullanımdan sonra temizlenmeli, temizlenmeden kullanılmamalıdır. Az kullanılan biberonlar ise haftada bir kez kaynar suda yıkanmalı ve temizlenmelidir. Biberonun yeterince temiz olmaması, bebeğin bakterilerle temas etmesine ve ateşli hastalıklara yol açabilir. Bu yüzden hijyenik malzemeler kullanılmalıdır.
Şunlara da göz atın;
- Emzik nasıl temizlenir?
- Bebeklerde pişik nasıl geçer?
- Bebekleri sütten kesme yöntemleri
- Bebeklerde pişik nasıl geçer?
- Bebek püresi tarifleri