Odunsu ve aromatik biberiye, yemeklere ayrı bir tat katar. Bitki taze çam kokuyor ve bağışıklık sistemini iyileştirmekten stres ve kaygıyı azaltmaya kadar birçok faydası var. Ayrıca otsu aromayı artırmak için cin kokteyllerine biberiye ekleyebilir veya biberiye dalını kızarmış tavukta dekoratif bir dokunuş olarak kullanabilirsiniz.
Biberiye sıklıkla kullanılan ve sevilen bir baharat olsa da evinizde yoksa onun yerine ne kullanacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Taze kekik, biberiye için harika bir alternatiftir.
Aromatik, benzer bir hafif, güzel kokuyu paylaşır; ancak, zaman zaman biraz naneli veya çiçeksi olabilir. Biberiyeden farklı olarak kekiğin daha yumuşak bir dokusu vardır ve yaprakları küçüktür, ancak yemeklerde daha az hoş karşılanmaz. Adaçayı, harika bir biberiye alternatifidir; bitkinin tadı çok benzer, ancak naneli, narenciye nüansları olan daha yoğun bir tada sahiptir.
Biberiye tonlarca çok yönlülüğe sahiptir; kuzu eti, biftek veya tavuk yemeklerinin yanı sıra ekmek ve çorbalarda da kullanılabilir. Otlarla yemek pişirirken ihtiyacınız olan en iyi ipuçlarından biri şudur: Yemeğinizi en iyi hangi aromatiğin tamamladığını bilin. Elbette, biftek pişirirken biraz kekik ekleyebilirsiniz ancak adaçayının güçlü aroması ve tadı daha iyi bir seçimdir. Farklı tat, bir biftek tabağında kendine özgüdür ve arka planda küçülmek yerine diğer tatlarla iç içe geçer. Kuzu rosto için kekik veya defne yaprağı ve nane gibi diğer biberiye alternatifleri yemekle en iyi tadı verir. Kuzu ve nane benzer bir kimyasal bileşiğe sahiptir ve bu da ikiliyi neredeyse ayrılmaz hale getirir. Defne yaprağı, kuzu etine de iyi gelen hafif bir mentol aromasına sahiptir. Tavuğu baharatlamak için eşit miktarda kekik ve adaçayı kullanın. Kekik adaçayının güçlü tadı ile tatlar birbirini mükemmel bir şekilde dengeler. Şunlara da göz atın;Yemeğinize Göre Biberiye Alternatifinizi Seçin