Biber Dolmasının Yanına Ne Gider: Dolmanın Yanına 13 Nefis Tarif
Biber dolması nasıl yapılır? Biber dolmasının yanına ne gider? İşte, biber dolmasının lezzetini ikiye katlayacak, midenizi bayram ettirecek 13 tamamlayıcı tarif:

Zeytinyağlı biber dolması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İçi pirinçli harç ile doldurulan bu dolma, bazı yörelerde kıymalı versiyonlarıyla da pişirilir. Porsiyonu ortalama 170 kalori olan biber dolması, diyet listelerinde de ölçülü bir şekilde tüketilebilir. Peki, biber dolmasının yanına ne gider? İşte, biber dolmasını tamamlayan 13 farklı tarif:


  1. Domates Çorbası


Biber dolmasına başlamadan önce sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, domates çorbası idealdir. Mideyi rahatlatan domates çorbası, biber dolması ile nefis bir uyum içindedir.


  1. Kremalı Mantar Çorbası


Biber dolmasının yanına yakışan çorbalardan biri de, kremayla zenginleştirilmiş mantar çorbasıdır. Porsiyonu 70 kalori olan kremalı mantar çorbası, yüksek proteinli ve lezzetli başlangıç yapmak isteyenler için idealdir.


  1. Fırında Tavuk But


Dolmanın yanına çok yakışan fırında tavuk but, hem ekonomik, hem de doyurucu bir menü hazırlamanızı sağlar. Ana yemek olarak sunulan tavuk but, yoğurtlu sos ile marine edilir.


  1. Fırında Baharatlı Patates


Biber dolmasını ana yemek olarak sunacaksanız, yemeğe eşlik edecek baharatlı patatesleri tercih edebilirsiniz. Biberiye, kekik ve pul biber ile harmanlanan baharatlı patatesleri, 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.


  1. Ev Yapımı Yoğurt


Biber dolması denildiğinde ilk akla gelen lezzet yoğurttur elbet. Ancak hazır yoğurtları kullanmak yerine, evde kendi yoğurtlarınızı hazırlayarak sağlıklı menüler oluşturabilirsiniz.


  1. Arabiata Soslu Makarna


Restoran menülerinin en sevilen yemeklerinden biri olan arabiata soslu makarna, domates, sarımsak ve fesleğen yapraklarıyla hazırlanır. Dolmanın yanına çok yakışan bu makarnayı, parmesan peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Havuç Tarator


Biber dolmasının yanında sunabileceğiniz aperatifler arıyorsanız, havuç tarator tarifine mutlaka göz atın. Rendelenmiş havuç ve yoğurt karışımından oluşan bu tarif, meze olarak sunulabilir.


  1. Zeytinyağlı Barbunya


Eğer dolmayı kıymalı harçla hazırladıysanız, yanına zeytinyağlı barbunya yemeği yapmanızı öneriyoruz. Zeytinyağlı barbunyanın doyuruculuğu sayesinde başka bir yemek yapmanıza gerek kalmaz.


  1. Zeytinyağlı Taze Fasulye


Etli dolma çeşitlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri de taze fasulyedir. Ortalama 70 kalori olan taze fasulyeyi, cacık ile birlikte sunabilirsiniz.


  1. Beyaz Lahana Salatası


Dolmanın yanına ayrı bir yemek hazırlamak yerine, havuç, beyaz lahana ve yoğurttan oluşan nefis beyaz lahana salatasını sunabilirsiniz. Bu sayede midenizi çok yormayacak bir menü oluşturabilirsiniz.


  1. Naneli Ayran


Dolmanın yanında yoğurt yerine nane ile hazırlanan nefis bir ayran da hazırlayabilirsiniz. Ortalama 5 dakikada hazırlanan naneli ayranı, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.


  1. Kayısı Hoşafı


Ana yemeklerin yanında geleneksel içecekler sunmak isteyenleri böyle alalım. Kuru kayısı ve bademle hazırlanan kayısı hoşafını tüm yemeklerin yanında afiyetle içebilirsiniz.


  1. Kalburabastı


Biber dolmasından sonra hangi tatlıyı hazırlasam diyenler için nefis mi nefis kalburabastı tarifini öneriyoruz. Şerbetli tatlı severlerin favorilerinden olan kalburabastı ile efsane menüyü sonlandırabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Mantının yanına ne gider?
  2. Makarnanın yanına ne gider?
  3. Bulgur pilavının yanına ne gider?
  4. Patates kızartmasının yanına ne gider?
  5. Pırasanın yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli