Beyaz kahve, çok düşük sıcaklıklarda kavrulan bir kahve çeşididir. Kahve çekirdekleri kavruldukça, içeriğindeki kafein miktarı azalır. Bu yüzden beyaz kahvenin kafein oranı oldukça yüksektir. Fındıksı notaların hissedildiği bu kahvenin adı, çekirdeklerin açık renkli olmasından gelir. Yeşil çekirdekler, 150 derece gibi düşük bir sıcaklıkta kavrulur. Bu kahve için farklı bir çekirdek yetiştirilmez. İlk kez ABD'de kullanılmaya başlanan beyaz kahvenin tarihi, aslında yaklaşık 200 sene öncesine Yemen'e dayanır. Son yıllarda beyaz kahveye olan ilgi de artmıştır.
Kahveyi klasik yöntemlerle demlerseniz, kahvenin çok şeffaf görünümlü olur ve lezzetini beğenmeyebilirsiniz. Bunun yerine aynı kahveyi iki kez demleyebilir veya espresso makinesinde öğütülmüş beyaz kahveyi demleyebilirsiniz. Dilerseniz, 1:1 oranında beyaz ve siyah kahveyi de karıştırabilirsiniz. Asidik bir tada sahip olan beyaz kahve, Yemen'de hawaij baharatıyla servis edilir. Ancak siz damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
Beyaz kahveyi filtre kahveyi demlediğiniz gibi demleyecekseniz, iki kez aynı işlemi uygulayın. Eğer çekirdek olarak aldıysanız, evde kendiniz öğütmek yerine bir kahvecide çektirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;