Beyaz Çikolata Nasıl Temperlenir?
Beyaz çikolata en hassas çikolata çeşitlerinden biridir. Bu sebeple temperlemesi zordur. Sizler için beyaz çikolata nasıl temperlenir anlattık. İşte, beyaz çikolata nasıl temperlenir:

Hala kakao bitkisinden geliyor olsa da, beyaz çikolata basitçe kakao yağından yapılır ve sıklıkla şeker eklenir. Bunu, kakao yağı ve ilave şekere ek olarak kakao katıları, kakao çekirdeğinin çikolataya karakteristik acı aromasını ve koyu rengini veren kısmı içeren hem bitter hem de sütlü çikolata ile karşılaştırın.

Temperleme, çikolatayı tariflerde kullanmadan önce belirli sıcaklıklara ısıtmayı ve soğutmayı içeren bir işlemdir. Doğru yapıldığında, çikolataya güzel bir parlaklık ve tatmin edici bir çıtırlık verir, tipik çikolata kalıpları ve şekerlemeler.

Yani, biraz beyaz çikolata ve biraz da temperleme hakkında bilgimiz var, peki bu ikisi birlikte nasıl çalışıyor? Burada, beyaz çikolatayı temperlemenin iki yöntemini ve bir sonraki tarifinizi tutturabilmeniz için birkaç genel ipucu ve püf noktasını ele alacağız.

Beyaz Çikolata Nasıl Seçilir?

Beyaz çikolata sadece iki malzemeden yapılmalıdır: kakao yağı ve ilave şeker. Pek çok beyaz çikolata, özellikle cips, gerçek anlamda beyaz çikolata değildir, yağlardan ve tatlandırıcılardan yapılır. Gerçek beyaz çikolatayı seçmek önemlidir çünkü gerçekten temperlenebilecek tek tür budur. Yapay beyaz çikolatayı temperlemeye çalışmanın hiçbir faydası yoktur. Ayrıca, satın aldığınız çikolatayı bir tarifte kullanmadan önce iyi durumda olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Bu, parlak olması ve sağlam bir çıtçıt olması, ufalanmaması veya çizgili olmaması gerektiği anlamına gelir.

Sorun Nasıl Giderilir?

Çikolatayı temperlemek oldukça formülsel bir süreç olsa da, karşılaşabileceğiniz birkaç sıkımtı vardır. İlk olarak, çikolatanın yapışmasına veya ufalanan bir karmaşaya dönüşmesine neden olacağından, çikolataya kesinlikle su temas etmemesi önemlidir. Ne yazık ki, partinizin başına bu gelirse, onu başka bir şekilde kullanmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Çikolataya yalnızca az miktarda su dokunduysa, bunun yerine beyaz çikolatalı mocha veya beyaz çikolatalı ganaj yapabilirsiniz.

Temperlenmiş çikolata 27 derecenin altına soğumuşsa, temperleme işlemini yeniden başlatarak sorunu kolayca çözebilirsiniz - elbette daha fazla zaman alır, ancak hasarın geri dönüşümlü olduğunu bilmek iyidir. Bununla birlikte, çikolatanız 62 derece  veya üzerine çıkarsa, çikolata yanar. Bu noktada, çikolatanız kurtarılamaz. Beyaz çikolata, sütlü veya bitter çikolataya göre yanmaya karşı daha hassastır, bu nedenle temperleme sırasında ekstra özen ve dikkatle kullanın.

Beyaz Çikolata Nasıl Temperlenir?

Malzemeler:

  1. 455 gram beyaz çikolata

Yapılışı:

  1. Malzemeleri ve bir çift kazanı toplayın. Eğer bir çift kazanınız yoksa, altına değmeden bir tencereye veya büyük bir tencereye oturabilen ısıya dayanıklı bir kap ile bir tane yapabilirsiniz.
  2. Beyaz çikolatayı ince ince doğrayın (eşit bir erime için parçalar aynı boyutta olmalıdır). Doğranmış beyaz çikolatayı 3/4 ve 1/4 porsiyonlara bölün.
  3. Doğranmış çikolatanın 3/4'ünü benmari veya ısıya dayanıklı kasenin üstüne koyun. Kalan 1/4 kısmı bir kenara koyun.
  4. Çift kazanın veya tencerenin altını yaklaşık az miktarda su ile doldurun ve düşük ısıya yerleştirin. Su buharlaşmaya başladığında, beyaz çikolatanın olduğu kaseyi tencereye yerleştirin. Suyun kaynamadığından, sadece buharlaştığından ve tencerenin dibinin suya değmediğinden emin olun.
  5. Beyaz çikolata erirken sürekli karıştırın. Sıcaklık 26 dereceyi geçtiğinde, kalan ısının çikolatayı 43 dereceye ulaşana kadar eritmeye devam etmesi için sürekli karıştırarak kaseyi ara sıra tencereden çıkarın. Beyaz çikolata çabuk eridiği için sıcaklığa dikkat edin.
  6. Benmari üstünü veya kaseyi tencereden çıkarın ve çikolatanın kalan 1/4 kısmını ekleyin. Bu genellikle eritilmiş çikolatanın sıcaklığını düşüren ve temperlenmesine yardımcı olan çikolatanın "tohumlanması" olarak adlandırılır.
  7. Beyaz çikolata 30 dereceye soğuyana kadar sürekli karıştırın. Temperlenmiş beyaz çikolatayı hemen kullanın. Eritilmiş çikolata ile çalışırken sıcaklığını korumak için, kaseyi sıcak değil ılık suyla dolu bir tavanın üzerine yerleştirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Çikolata temperleme nedir?
  2. Çikolata nasıl eritilir?
  3. Benmari usulü eritme nedir?
  4. Çikolata hakkında bilmedikleriniz

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı