Bebek Püresi Tarifleri: Bebekler İçin Besleyici, Sebzeli 12 Nefis Tarif
Bebekler için püre nasıl hazırlanır? Bebek püresi çeşitleri nelerdir? İşte, bebekler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz hem besleyici, hem de doyurucu sebzeli ve meyveli 12 nefis tarif:

Bebekler belli bir süre sadecce püre ile beslenir. Sizler için farklı sebze ve meyveler ile hazırlanan bebek püresi tariflerini listeledik. Bebekler için püre nasıl hazırlanır? Bebek püresi çeşitleri nelerdir? İşte, bebekler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz hem besleyici, hem de doyurucu sebzeli ve meyveli 12 nefis tarif:


  1. Bezelye Püresi

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı bezelye, taze veya dondurulmuş
  2. 1/2 su bardağı kabak, kabaca doğranmış (isteğe bağlı)
  3. 4 nane yaprağı, kabaca doğranmış (isteğe bağlı)

Yapılışı: Orta boy bir tencerede, orta ateşte 2 dakika su kaynatın. Kabakları bir buharlı sepete koyun ve kaynar suyun üzerine koyun. Örtün ve 5 dakika buharlayın. Bezelyeleri ekleyin ve 3-5 dakika daha buğulayın. Buhar suyunu saklayın ve hafifçe soğumaya bırakın. Kabak, bezelye ve nane yapraklarını bir blender veya mutfak robotuna ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar 1 dakika boyunca püre haline getirin. Püre çok kalınsa, doğru kıvama gelene kadar 1/4 fincan ayrılmış buharlı su ekleyin. Soğumaya bırakın ve bebeğinize servis yapın veya daha sonra yemek için dondurun.


  1. Elma Püresi

Malzemeler:

  1. 6 elma, soyulmuş ve doğranmış
  2. 1/2 su bardağı su
  3. 1/4 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı: Orta boy bir tencereye elmaları, suyu ve tarçını koyun. Örtün ve orta-düşük sıcaklıkta 10-15 dakika veya elmalar yumuşayana kadar ısıtın. Hafifçe soğumaya bırakın. Tüm malzemeleri bir blender veya mutfak robotuna aktarın. 1-2 dakika veya tamamen pürüzsüz olana kadar orta hızda karıştırın. Bebeğinize servis yapın veya daha sonra dondurun.


  1. Tatlı Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 2 orta boy tatlı patates
  2. 1/4 çay kaşığı hafif köri tozu (isteğe bağlı)
  3. 1/4-1 su bardağı sıvı veya püre, (su, taze anne sütü, formül mama veya sodyumsuz tavuk suyu)

Yapılışı: Fırını ısıtın. Yağlı kağut serin ve tatlı patatesleri yıkayın kuruladıktan sonra 45 dakika pişirmeye bırakın. Soğuyana kadar bekletin. Patatesin kabuğunu uzunlamasına kesin ve kabuğunu soyun. Tatlı patates etini çıkarın ve yumuşak köri tozu ve sıvıyı ekleyerek bir karıştırıcıya veya mutfak robotuna yerleştirin. Gerekirse 1/4 fincan artışlarla ilave sıvı ekleyerek 1-2 dakika veya pürüzsüz olana kadar yüksek derecede püre haline getirin. Resimdeki püreye 1 su bardağı su eklemek zorunda kaldım. Bebeğe servis yapın veya daha sonra yemek için dondurun.


  1. Brokoli Püresi

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı brokoli, küçük çiçeklere bölünmüş
  2. 1/2 elma, armut veya küçük beyaz patates soyulmuş ve doğranmış (isteğe bağlı)
  3. 1 yemek kaşığı kaliteli zeytinyağı (isteğe bağlı)

Yapılışı: Orta boy bir tencerede, orta ateşte su kaynatın. Brokoli ve elma/patates/armutları bir buharlı sepete koyun ve kaynar suyun üzerine koyun, örtün ve 8-10 dakika veya brokoli ve elma yumuşayana kadar buharda pişirin. Buharlı pişiricideki suyu rezerve edin. Hafifçe soğumaya bırakın. Brokoli ve elmayı bir blender veya mutfak robotuna ekleyin. Zeytinyağını blender veya mutfak robotunda gezdirin. 1-2 dakika veya pürüzsüz olana kadar yüksekte püre haline getirin, gerekirse 1/4 fincan artışlarla ilave sıvı (ayrılmış su, taze anne sütü veya formül mama) ekleyin. Bebeğinize servis yapın veya daha sonra yemek için dondurun.


  1. Havuç Püresi

Malzemeler:

  1. 450 gr havuç, kesilmiş, soyulmuş ve kabaca doğranmış
  2. 1/2-1 su bardağı ayrılmış su, taze anne sütü, formül mama veya tatlı su

Yapılışı: Orta boy bir tencerede, orta ateşte 2 dakika su kaynatın. Havuçları bir buharlı sepete koyun, örtün ve 9-11 dakika veya yumuşayana kadar pişirin. Vapur suyunu rezerve edin. Hafifçe soğumaya bırakın. Pişmiş havuçları bir karıştırıcıya veya mutfak robotuna koyun. 1/2 bardak sıvı ekleyin. Blender veya mutfak robotunu çalıştırın ve orta ayarda 1-2 dakika püre haline getirin. Servis yapın ve tadını çıkarın veya daha sonra dondurmak için biraz dondurun.


  1. Yulaf Lapası

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı su
  2. 1 su bardağı yulaf
  3. 1/2 çay kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)

Yapılışı: Orta boy bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın. Yulaf Ekleyin, chia tohumları ve kullandığınız baharatlarla birlikte ekleyin. Isıyı orta-düşük seviyeye indirin ve yulafları ara sıra karıştırarak veya tüm su bitene ve yulaflar yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Hafifçe soğumaya bırakın. Yulafları bir blender veya mutfak robotuna aktarın ve pürüzsüz olana kadar çekinn. Bebeğe servis yapın veya daha sonra kullanmak üzere dondurun.


  1. Avokado Püresi

Malzemeler:

  1. 1/2 avokado
  2. 1/2 muz

Yapılışı: Avokado ve muzu küçük bir blender veya mutfak robotuna koyun. Gerekirse sıvı ekleyerek 1 dakika veya pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.


  1. Muz Püresi

Malzemeler:

  1. 4 soyulmuş muz, uzunlamasına kesilmiş
  2. 1/8 çay kaşığı taze biberiye ince doğranmış

Yapılışı: Fırını ısıtın. Muzları bir fırın tepsisine koyun ve 10-12 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Hafifçe soğumaya bırakın. Muzları ve biberiyeyi bir blender veya mutfak robotuna koyun ve 1-2 dakika veya tamamen pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Ek su eklemeniz gerekebilir, bu nedenle istediğiniz kıvamı elde edene kadar 1/4 fincan artışlarla ekleyerek başlayın. Kararmasını önlemek için limon suyu sıkabilirsiniz. Biraz soğumaya bırakın ve bebeğe servis yapın veya daha sonra dondurun.


  1. Balkabağı Püresi

Malzemeler:

  1. 1 bal kabağı, küçük
  2. 1 tatlı kaşığı taze kekik veya biberiye, kabaca doğranmış
  3. 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  4. 1/2-1 su bardağı sıvı (su, taze anne sütü, mama, et suyu veya kemik suyu)

Yapılışı: Fırını ısıtın. Balkabağını ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve etli kısmı yukarıya, derisi alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe bağlı - biraz daha sağlıklı yağ için kabakları 2 çay kaşığı zeytinyağı ile çiselemekten çekinmeyin. Fırın tepsisini fırına koyun ve 45-60 dakika ya da kabağı çatalla kolayca delebilecek duruma gelene kadar pişirin. Kabağı elinizle tutabilecek duruma gelene kadar soğumaya bırakın. Eti deriden kazıyın ve bir blender veya mutfak robotuna yerleştirin. Karıştırıcıya kekik veya biberiye ekleyin. Blenderi veya mutfak robotunu çalıştırın ve istediğiniz kıvama gelene kadar 1/4 fincanlık artışlarla sıvı ekleyerek püre haline getirin.  Daha sonra servis yapın veya dondurun.


  1. Taze Fasulye Püresi

Malzemeler:

  1. 400 gr taze fasulye, taze veya dondurulmuş
  2. 1 büyük tutam taze fesleğen, kişniş veya maydanoz, kabaca doğranmış (isteğe bağlı)

Yapılışı: Yeşil fasulyeleri kabaca doğrayın. Orta boy bir tencereye su doldurun ve orta ateşte kaynatın. Yeşil fasulyeleri (taze veya dondurulmuş) kaynayan suyun üzerine bir buharlı sepete koyun, örtün ve 10 dakika veya yumuşayana kadar pişirin. Hafifçe soğumaya bırakın. Yeşil fasulye ve bitkiyi bir blender veya mutfak robotuna aktarın ve 1-2 dakika veya pürüzsüz olana kadar püre haline getirin, istediğiniz kıvama gelene kadar gerekirse 1/4 fincan artışlarla sıvı ekleyin.

 

  1. Mango Püresi

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı taze veya dondurulmuş mango, çekirdekleri soyulmuş ve kabaca doğranmış. Dondurulmuş mango kullanıyorsanız, önce çözün.
  2. 1 muz,

Yapılışı: Mango, muz bir blender veya mutfak robotuna koyun 1-2 dakika veya tamamen pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Mangonuz yeterince olgun değilse, doğru kıvamı elde etmek için karıştırırken 1/4 su bardağı kadar su eklemeniz gerekebilir. Bebeğe servis yapın veya daha sonra dondurun.


  1. Armut püresi

Malzemeler:

  1. 6 armut
  2. 1/8 çay kaşığı kakule veya diğer baharatlar
  3. 1/4 su bardağı su

Yapılışı: Armutları soyun ve kabaca doğrayın. armut parçalarını, baharatları (kullanılıyorsa) ve suyu orta boy bir tencereye koyun, orta-düşük ateşte 10-15 dakika veya çatalla delindiğinde yumuşayana kadar ısıtın. hafifçe soğumaya bırakın. Delikli bir kaşık kullanarak armutları tencereden alın, fazla suyu geride bırakın ve bir blender veya mutfak robotuna koyun. istediğiniz kıvama gelene kadar 1-2 dakika karıştırın.

Şunlara da göz atın;

  1. Şekersiz elma püresi nasıl yapılır?
  2. Patates püresi yanına ne gider?
  3. Sebze püresi tarifleri
  4. Baharatlı yemekler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı