Kurban Bayramına sayılı günler kala, özellikle çocuklara dağıtmak ve misafirlere ikram etmek için bayram şekeri alışverişi yapılmaya başlandı bile. Sıcak havaların şeker ve çikolatalarda bozulma yapmaması için, bu ürünleri nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde özellikle çikolatanın yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Eğer şeker ve çikolatayı kapalı paketler halinde aldıysanız, bayram gününe kadar açmamanızı öneriyoruz.
Şeker ve çikolatanın sıcak havalardan etkilenmemesi için, serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca saklanacak ortamda keskin kokular olmaması da önemlidir.
Bayram şekeri ve çikolatası alırken, paketin içeriğine de bakmanız gerekir. Üzerinde yazan son kullanma tarihi, parti numarası gibi ibareler önemlidir. Kaliteli çikolata, parlaklığı, rengi ve kokusundan belli olur. Bu yüzden alacağınız çikolatanın kenarlarının düz olmasına, kırınca ses çıkmasına ve renginin canlı olmasına dikkat edin. Şeker alırken de, paketlerin açılmamış olmasına ve şekerin çok fazla yumuşamamasına dikkat etmeniz gerekir.
Daha sağlıklı bir bayram için, şeker yerine evde lokum yapmayı deneyebilir veya cevizli çikolatalı trüf, fındıklı trüf gibi ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;