Bayramlık Şeker ve Çikolata Nasıl Saklanır?
Bayramın en sevilen geleneklerinden biri olan şeker ve çikolata, özellikle çocukların favorisidir. Peki, bayram şekeri ve bayram çikolatası nasıl saklanır? İşte, bayramlık şeker ve çikolatayı saklama yöntemleri:

Kurban Bayramına sayılı günler kala, özellikle çocuklara dağıtmak ve misafirlere ikram etmek için bayram şekeri alışverişi yapılmaya başlandı bile. Sıcak havaların şeker ve çikolatalarda bozulma yapmaması için, bu ürünleri nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde özellikle çikolatanın yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Eğer şeker ve çikolatayı kapalı paketler halinde aldıysanız, bayram gününe kadar açmamanızı öneriyoruz.

Bayram Şekeri ve Çikolatası Nasıl Saklanır?

Şeker ve çikolatanın sıcak havalardan etkilenmemesi için, serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca saklanacak ortamda keskin kokular olmaması da önemlidir. 

  1. Çikolata bazlı ürünler, 15-20 derece sıcaklıklarda saklanabilir. Ancak ortam sıcaklığının 20 derecenin altına düşmesi, çikolatanın erimesine neden olabilir. 
  2. Şekerin sıcak ortamda saklanması ise hem terleme, hem de beyazlamalara neden olur. 
  3. Şeker ve çikolata genellikle buzdolabında saklanmaya uygun değildir. Şeker, buzdolabında donarken, çikolata da katılaşır ve lezzeti kaybolabilir.
  4. Bu yüzden çikolata ve şeker, sıkıca paketlenmeli, serin ve güneş almayan bir ortamda saklanmalıdır.

  1. Eğer buzdolabında saklayacaksanız, şeker ve çikolatayı hava almayacak şekilde paketleyin. 
  2. Paketlediğiniz çikolataları, sebze rafına yerleştirin. Bu rafta ısı değişimleri yaşanmadığı için daha iyi şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Bayram şekeri ve çikolatası alırken, paketin içeriğine de bakmanız gerekir. Üzerinde yazan son kullanma tarihi, parti numarası gibi ibareler önemlidir. Kaliteli çikolata, parlaklığı, rengi ve kokusundan belli olur. Bu yüzden alacağınız çikolatanın kenarlarının düz olmasına, kırınca ses çıkmasına ve renginin canlı olmasına dikkat edin. Şeker alırken de, paketlerin açılmamış olmasına ve şekerin çok fazla yumuşamamasına dikkat etmeniz gerekir. 

Daha sağlıklı bir bayram için, şeker yerine evde lokum yapmayı deneyebilir veya cevizli çikolatalı trüf, fındıklı trüf gibi ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Baklava nasıl saklanır?
  2. Pestil nasıl saklanır?
  3. Akide şekeri nasıl saklanır?
  4. Elma şekeri nasıl saklanır?
  5. Baklava şekerlenirse ne yapmalıyız?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var