Bayramı kalabalık sofralarda geçirenleri böyle alalım. Misafir ağırlamaktan hoşlanıyor, bayramda gelen misafirleriniz için sunabileceğiniz aperatif tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. 'Bayramda ne ikram edilir?' diye merak edenler için birbirinden pratik tarifleri yazımızda derledik. İşte, bayram sofralarına çok yakışacak 16 ikramlık tarif:
Çayın yanına çok yakışacak domatesli turta, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Üzerinde mozzarella peyniri ve domates kullanılır. İsteğe göre fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Yalnızca 6 malzemeden oluşan trüf, Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Malzemeler birbiriyle özdeşleşince, ceviz büyüklüğünde koparılır ve top şekli verilerek sunulur. İç harcı patates ve baharatlar ile zenginleştirilen bu kek, tatlı sevmeyenler için idealdir. Bir dilimi yaklaşık 80 kalori değerindedir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Yalnızca 20 dakikada hazırlanan kül kurabiyesi, pudra şekeri ve kakao karışımına bulanır. Bu yüzden kül ismi verilmiştir. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak niteliktedir. Misafir denildiğinde ilk akla gelen ve en çok tercih edilen tariflerden biri de, sigara böreğidir. İç harcını isteğe göre peynir, patates, kıyma, sosis gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Bayram sofralarında şerbetli tatlılara yer vermemek olmaz elbet. Okurlarımız tarafından çok sevilen haşhaşlı revani tatlısının üzerine krem şanti sürerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Yumurta, kaşar peyniri ve galeta unu ile hazırlanan kaşar kroket, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Hazırlanan kroketler kızgın yağda pişirildikten sonra servis edilir. Artan kekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan popcake, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Üzeri pasta şekerlemeleriyle süslenebilir. Kürdan batırılarak kolayca servis edilir. Bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de yaprak sarmadır. Tencere tencere yapılan sarmalar, misafirlere ikram edilir. Limon sıkıldığında daha lezzetli bir hale gelir. Pastanelerde sık sık rastladığımız mekikleri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan vişneli mekik, çayın yanına çok yakışır. Mercimek köftesi de misafir ağırlarken tercih edilen tariflerden biridir. Özellikle gün sohbetlerinde ikram edilir. Marul ve limon dilimleri ile servis edilir. Mısır ve baharatlar ile hazırlanan kaburga, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Özellikle çocukların çok sevdiği bu tarif 20-25 dakikada hazırlanır. Osmanlı mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan lokma, özel günlerde sunulmasıyla bilinir. İsteğe göre içini çikolatalı sos ile doldurabilirsiniz. Bayramın en sevilen geleneklerinden biri de gelen misafirlere lokum dağıtılmasıdır. Ancak bu kez hazır lokum yerine, evde kolayca yapabileceğiniz vişneli lokum tarifini deneyebilirsiniz. Misafirlere çay yerine daha ferahlatıcı bir içecek sunmak istiyorsanız, yalnızca 5 malzemeden oluşan böğürtlenli limonata tarifini deneyebilirsiniz. Bolu mutfağında çok sevilen karavu şerbeti, kızılcık ve limon ile hazırlanır. Hem sağlıklı, hem de ferahlatan içeceklerden biridir. İsteğe göre farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Havuç ve bisküvi ile hazırlanan küçük toplar, bayramın en tatlı ikramlıklarından biridir. Dışını hindistan cevizine buladıktan sonra, üzerine kürdan batırarak servis edebilirsiniz. Çikolata, un ve fındık ile hazırlanan misto cookie, Starbucks'ın en sevilen lezzetlerindendir. Videolu anlatımıyla misto cookie'yi kolayca hazırlayabilir ve bayramda misafirlerinize sunabilirsiniz. Kayısıların ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu tatlı, bademli krema ile lezzetlendirilir. Kısa sürede hazırlanan kayısı lokmaları, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Bayramda hazır çikolata almak yerine evde kendi çikolatalarını yapmak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bayram çikolatasını, kuru meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Süt, tereyağı ve şeker ile hazırlanan fudge, bir Amerikan şekerlemesidir. Bir gece buzdolabında bekletilen fudge'yi, kalın dilimler halinde kestikten sonra servis edebilirsiniz. Fransız eklerinin profiterole dönüştürülmüş hali olan cream puff, mascarpone peynirli krema ile tatlandırılır. Mocha kremasını hazırlarken filtre veya espresso kullanabilirsiniz. Karabuğday, hurma ve çikolata ile hazırlanan bu çikolata, yapımında şeker kullanılmadığı için diyet listelerine eklenebilir. 3 malzemeli karabuğday patlaklı çikolatayı mutlaka defterinize ekleyin. Zeytinyağı, biberiye ve baharatlarla hazırlanan kraker, çayın yanında tuzlu atıştırmalık isteyenler için idealdir. Bayramda ikram edebileceğiniz lezzetler arasına ekleyebilirsiniz. Şunlara da göz atın;