Bayram İçin Sütlü Tatlılar: 18 Nefis Tarif
'Bayramda hangi tatlıyı yapsam?' diyenleri böyle alalım. Hafifliği ile çok sevilen sütlü tatlıları bu kez bayram sofraları için hazırlıyoruz. İşte, bayrama özel 18 nefis sütlü tatlı tarifi:

Sütlü tatlılar, hafifliği ile Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Bayram sofralarında genellikle şerbetli tatlılara yer versek de, bu kez bir değişiklik yapıyor ve mutfağımızda sütlü tatlıları konuk ediyoruz. Özellikle hafif ve pratik tatlı yapmak isteyenlerin tercihi olan sütlü tatlılar ile siz de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte, bayram sofralarına çok yakışacak 15 sütlü tatlı tarifi:

  1. Keşkül


Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan keşkül, bayram denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. Yalnızca 7 malzemeden oluşan keşkülü, 30 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Saray Sarması


Süt ve krem şanti ile hazırlanan saray sarması, ismini rulo şeklinde sarılmasından almıştır. Videolu anlatımıyla saray sarması tatlısını kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Süt Helvası


Bursa mutfağıyla özdeşleşen süt helvası, un ve süt ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 280 kalori olan bu helvayı, adım adım anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

  1. Pirinç Unlu Muhallebi


Yalnızca 5 malzemeden oluşan pirinç unlu muhallebi, yaklaşık 345 kaloridir. Bu yüzden küçük porsiyonlarda sunulması önerilir. Üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.

  1. Kazandibi


Tavuk göğsünün karamelize edilmiş hali olarak da bilinen kazandibi hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkese hitap eder. Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra servis edilir.

  1. Çilekli Kıbrıs Tatlısı


Kek, muhallebi ve şerbet ile hazırlanan bu tatlı, çilek dilimleriyle hazırlanan jöle ile süslenebilir. İsteğe göre çilek yerine farklı meyveler de kullanabilirsiniz.

  1. Yörük Sütlacı


Bayramda farklı tatlılar denemek isteyenler için, buğday, kuru üzüm ve zerdeçal ile hazırlanan yörük sütlacı tarifini öneriyoruz. Hem bol malzemeli, hem de çok lezzetli bir tatlıdır.

  1. Böğürtlenli Panna Cotta


İtalyan mutfağından dünyaya yayılan panna cotta, süt, krema ve jelatin ile hazırlanan bir tatlıdır. İsteğe göre üzerine böğürtlen, frambuaz gibi meyvelerle sos yapılabilir.

  1. Çilek Soslu Muhallebi


Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan muhallebi, özellikle çocukların favori tariflerinden biridir. Üzerini nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

  1. İbiza Tatlısı


Muhallebi, kıtır bisküvi ve meyve ile hazırlanan ibiza tatlısı, son yılların en popüler tariflerinden biridir. Tarifte kepekli veya yulaflı bisküvi kullanılabilir.

  1. Kadayıflı Muhallebi


Muhallebiyi tek başına sunmak istemeyenler için de bir önerimiz var. Alt ve üst tarafını tel kadayıf ile zenginleştirebileceğiniz kadayıflı muhallebinin porsiyonu, 200 kalori değerindedir.

  1. Kremasız Magnolia


New York pastanelerinin meşhur tatlısı olarak bilinen magnolia, son yıllarda ülkemizde en çok ilgi gören tatlılardan biridir. Ortalama 25 dakikada hazırlanır, dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Muzlu Puding


Evde kendi pudingini hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Muz dilimleri ile zenginleştirilen pudingi, ortalama 30 dakika içinde hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

  1. Risalamande


Danimarka'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan bu tatlı, aslında Noel zamanı sunulur. Ancak kalabalık bayram sofraları için de uygundur. Risalamande tatlısını vişneli sos ile lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Kırmızı Meyveli Muhallebi

Kırmızı meyveler ile hazırlanan muhallebi, su, nişasta ve un ile hazırlanır. Videolu ve resimli anlatımıyla kırmızı meyveli muhallebiyi kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Unsuz Şekersiz Çilekli Puding

Badem sütü, çilek, bal ve yulaf ile hazırlana puding, şekersiz ve unsuz olduğu için diyet listelerine eklenebilir. Videolu anlatımıyla unsuz şekersiz çilekli pudingi, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

  1. Karamel Soslu Trileçe

Dünyanın en sevilen tatlılarından biri olan trileçe, sütlü şerbet, yumuşacık kek ve sos ile hazırlanır. Üzerine karamel sosu veya frambuaz sosu ekleyebilirsiniz.

  1. İncir Uyutması

Yalnızca 5 malzemeden oluşan incir uyutması, süt ve kuru incirle hazırlanır. Ceviz ve antep fıstığı ile süslenir. Porsiyonu yaklaşık 125 kalori değerindedir.

Şunlara da göz atın;

  1. Bayram için tatlılar
  2. Hafif bayram tatlıları
  3. Bayram için şerbetli tatlılar
  4. Kolay meyveli tatlılar
  5. Yöresel tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli