Yatarken Baş Ucunuza Koyduğunuz Su Sizi Zehirliyor!
Gece boyunca açıkta kalan suyun yapısı değişiyor ve sizi zehirliyor. İşte, tüm cevaplarıyla neden baş ucuna konulan suyu içmemelisiniz?

Gece uykudan uyanıp mutfağa gitmek zor geldiği için birçok kişi uyumadan önce baş ucuna su koyuyor. Bu durum çok basit gibi görünse de, sağlımız için büyük tehlikeler oluşturuyor. Peki, neden gece baş ucumuza su koymamalıyız?


Suyun Kimyası ve Tadı Değişiyor!

Baş ucuna koyduğumuz suyu gece veya sabah içtiğimizde tadında farklılıklar olduğunu belki farketmişsinizdir. Gece boyunca ağzı açık bardakta duran suyun yalnızca tadı değil, kimyası da değişiyor. Gece boyunca ağzı açık halde bırakılan su, havayla temas halinde kalıyor. Bu da hava yoluyla taşınan bakterilerin ve toz partiküllerin biz fark etmeden suyun içine girmesine neden oluyor. 


Bakteriler Suyla Birlikte Vücudumuza Giriyor!

Açık bırakılan suyun sağlığımıza nasıl verdiğini merak edebilirsiniz. Açıkta bırakılan su odadaki karbondioksiti içine emerek bakterilere neden oluyor. Bununla birlikte suyun karbondioksit ile birleşmesi, karbonit asitlerin oluşumuna zemin hazırlıyor. Suyun kimyasal yapısı değişime uğrarken, pH değeri de düşüşe geçiyor. PH değerinin düşmesi ise suyun tadında değişiklikler meydana getiriyor. Sonuca gelecek olursak, açıkta bırakılan su bakterilerin vücuda daha hızlı girmesini sağlıyor ve sağlığımız için tehdit oluşturuyor.


Peki, Ne Yapmalıyız?

Açıkta bırakılan suyun zararlarından bahsettik. Peki, bu durumda ne yapmalıyız. Aslında çözüm oldukça basit. Gece uyumadan önce ağzı kapalı bir şişeye suyunuzu koyun. Bu sayede bakteri ve toz partiküllerle temas etmesini önleyebilirsiniz. Baş ucunuza açık bardaklı su koymak yerine, kapaklı bir şişede su koymak daha iyi olacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Kabızlığı önleyen besinler nelerdir?
  2. Diyete başlarken yapılması gerekenler nelerdir?
  3. Evde gargara nasıl yapılır?
  4. Güneş yanığına ne iyi gelir?
  5. Nanenin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler