Banyoda Yetiştirebileceğiniz Bitkiler: Banyoya Renk Katacak 8 Bitki
Hangi bitkiler banyoda yetiştirilebilir? İşte, dekorasyonunuza renk katacak, banyoda kolaylıkla yetiştirebileceğiniz 8 bitki ve bakım tüyoları:

Banyonuzda canlı bitkilere yer vermeye ne dersiniz? Evini çiçek bahçesine dönüştürmek ve dekorasyonda çiçeklerin zarifliğinden faydalanmak isteyenleri böyle alalım. 'Banyoda bitki yetişir mi?' demeyin. Bazı bitkilerin buhara ve neme çok ihtiyacı var. İşte, banyonuzda yetiştirebileceğiniz bitkiler:

  1. Begonya

Renkli ve zarif görünümüyle iç mekanda sık sık tercih edilen begonya, banyoda oluşan buhara ve neme büyük bir sevgi besler. Parlak ışığı seven begonyaların rizomatöz ve lifli çeşitlerini banyonuzda yetiştirebilirsiniz. Çiçeğiniz için özel parlak bir ışık kullanmayı unutmayın.

Bakınız; Begonya bakımı nasıl yapılır?


  1. Salon yaprağı

Anavatanı Japonya olan salon yaprağı bitkisi, geniş ve koyu yeşil yapraklarıyla, geniş banyolar için idealdir. Doğrudan güneş alan ortamları sevmeyen bu bitki, çok yüksek neme dayanamayabilir. Bu yüzden misafir banyosu gibi çok sık kullanılmayan banyolar için daha uygundur. 

  1. Orkide

Lüks spa merkezlerinin favori bitkisi olan orkide, hoş görünümü ile banyoya otantik bir hava katmanızı sağlar. Nemli ortamları seven orkide, doğrudan ışık istemez. Eğer banyodaki pencereden güneş giriyorsa, orkideyi dolaylı olarak ışık alabileceği bir yere yerleştirin. 

Bakınız; Orkide bakımı nasıl yapılır?


  1. Aloe vera

Son yıllarda kozmetik ürünlerinde ve cilt bakımında yaygın olarak kullanılan aloe vera, içinde bulunan jel formu sayesinde yaraları iyileştirme özelliğine de sahip. Bakımı son derece kolay olan küçük aloe vera saksılarını, banyo dekorasyonuna ekleyebilirsiniz.

Bakınız; Aloe vera bakımı nasıl yapılır?


  1. Şans bambusu

En az bakım ve ilgi isteyen bitkilerden biri olan şans bambusu, ışığa ve toprağa ihtiyaç duymadan yetişir. Ayrıca nemi sevdiği için banyoda da kolayca yetiştirilebilir. Şans bambusunu cam vazoda suda bekleterek banyo dekorasyonunuzu güzelleştirebilirsiniz.

Bakınız; Şans bambusu bakımı nasıl yapılır?


  1. Eğrelti otu

Sporla çoğalan eğrelti otu, gölgeyi ve nemi seven bitkilerden biridir. Banyodaki sıcak ve soğuk hava akımına dayanıklı olan eğrelti otunun birçok çeşidi var. Banyo için en uygun olanları ise aşk merdiveni, kuş yuvası, düğme ve baldırıkara olarak sıralanabilir. Asarak da yetiştirebileceğiniz eğrelti otu saksısının hacminin hızlıca genişleyeceğini unutmayın.

  1. Difenbahya

Çiçeksiz yapısı ve kısa dalları ile çok bakım gerektirmeyen difenbahya, yer seçimi konusunda da rahattır. Banyonuzun penceresinden bitkiye güneş ışığı geliyorsa, bu difenbahya bakımı için yeterli.

  1. Peperomia

Zümrüt dalgası çiçeği olarak da bilinen peperomia, küçük ve karanlık banyolar için ideal diyebiliriz. Bataklıklarda dahi yaşayabilen bu bitki, neme son derece dayanıklıdır. Hızlı büyümediği için, dar bir alana daha sığabilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Evde yetiştirilen tehlikeli bitkiler
  2. Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler
  3. Kaktüs bakımı nasıl yapılır?
  4. Doğdunuz aya göre favori çiçeğiniz
  5. Eve bereket getiren bitkiler

Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı