Balık Tabağı Tarifleri: Şık Sunumuyla 8 Nefis Balık Tarifi
Balık tabağı nasıl hazırlanır? Balık sunumu nasıl olmalıdır? Kalabalık sofralara çok yakışacak birbirinden lezzetli balık tabağı tariflerini sizler için derledik. İşte, şık sunumuyla 8 nefis balık yemeği:

Denizin bereketini bonkörce sunduğu aylardayız. Hem iri, hem de küçük balıkların ağlara takıldığı bu günlerde tek başına doyurucu balık tabakları hazırlamak için mutfağa girdik. Siz de, fosforun en fazla bulunduğu beyaz eti yani balığı mevsim sebzeleri ve meyvelerle buluşturun. Tek kişilik zengin balık tabaklarında tüm maharetinizi konuşturun. Balık tabağı nasıl hazırlanır, balık sunumu nasıl yapılmalıdır diye merak edenler için şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan tarifleri derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına balık yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, 8 nefis balık tabağı tarifi:


  1. Levrek Marin


Kış hastalıklarına karşı vücut direncini arttıran levrek, hardal, limon suyu ve elma sirkesi ile marine edilir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan levrek marin görünümü ve lezzetiyle sofraları ziyafete dönüştürecek.


  1. Soslu Palamut


Sarımsak, kekik, limon ve soya sosu ile marine edilen palamut, ızgarada veya fırında pişirilir. İnce dilimler halinde sunulan soslu palamut, ana yemek olarak servis edilir.


  1. Peynir ve Somon Rulo


İnce dilimlenmiş somon füme ve ricotta peyniri ile nefis bir atıştırmalık hazırlamaya ne dersiniz? Davet yemeklerinde servis edilen peynir e somon ruloları, kolayca hazırlayabilirsiniz.


  1. Ispanaklı ve Mantarlı Çipura


Ispanak, mantar ve çipura ile nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Soğan, sarımsak ve dereotuyla zenginleştirilen çipuraları fırında pişirdikten sonra sunabilirsiniz.


  1. Karidesli Pad Thai


Uzak Doğu mutfağında çok sevilen karidesli pad thai, karides, noodle, soya sosu ve yer fıstığı ile hazırlanır. Lime dilimleri ile sunulan bu yemek, en lezzetli balık tabağı tariflerinden biridir.


  1. Thai Usulü Somonlu ve Sebzeli Pilav


Somon balığı, zerdeçal ve farklı soslarla hazırlanan bu yemek, Tayland mutfağına özgü bir tariftir. Yapımında birbirinden farklı soslar kullanılır.


  1. Sebzeli Hamsi


Türk mutfağında en çok tüketilen balıkların başında hamsi gelir. Klasik hamsi tariflerinden sıkılanlar için 5 malzeme ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var.


  1. Hardal Soslu Lüfer Izgara


Büyük balık sevenler için önerimiz lüfer ızgara. Ancak lüferi sade bir şekilde sunmak yerine hardallı sos ile marine ederek servis edebilirsiniz. Lezzetiyle tadı damağınızda kalacak hardal soslu lüfer ızgara yalnızca 30 dakikada hazırlanır.


Şunlara da göz atın;

  1. Değişik balık yemekleri
  2. Balığın yanına ne gider?
  3. Hangi mevsimde hangi balık yenir?
  4. Kolay balık sosları
  5. Balık fileto nasıl çıkartılır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Cevizli Tarifler: 10 Farklı Cevizli Tarif
Şefler neden uzun şapka takıyor?
Baharat Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Özellik
Nar Kabuğu Nasıl Kurutulur?
12 Kasım 2024 Masterchef: 1. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Ergenlik Dönemi İçin Sağlıklı Beslenme Rehberi