Bal Kabağı Nasıl Dondurulur?
Bal kabağı tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sonbahar ve kış aylarında mutfaklarımızda yer alan bal kabağını dondurarak tüm mevsimlerde tüketebilirsiniz. Sizler için ba kabağı nasıl dondurulur anlattık. İşte, bal kabağı nasıl dondurulur:

Bal kabağı tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bal kabağı, kurabiyeler, turtalar, çorbalar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli lezzetli ikramların temelini oluşturan inanılmaz derecede çok yönlü bir bileşendir. Yaz aylarında yetişmesine rağmen, taze balkabağı dondurmak, yıl boyunca balkabağı bazlı leziz lezzetler yapabilmenizi sağlamak için harika bir yoldur. Sizler için ba kabağı nasıl dondurulur anlattık. İşte, bal kabağı nasıl dondurulur:

Bal Kabağı Parçaları Nasıl Dondurulur?

  1. Balkabağını dörde bölün. Bıçağınızın ucunu balkabağının üst kısmına, sapının yanına yapıştırarak başlayın. Bıçağı balkabağının içine doğru itin ve ayrılmaya başlayacaktır. Bıçağı balkabağının alt kısmı boyunca aşağı doğru hareket ettirmeye devam edin ve balkabağını ikiye bölün. Sonra her bir yarıyı ikiye bölerek dörde bölün.
  2. Kabak çekirdeklerini ayıklayın. Büyük bir kaşık kullanarak eti kepçeyle temizleyin, tohumları ve lifli ipleri çıkarın.
  3. Balkabağını en az 20 dakika 150 °C fırında pişirin. Bir fırın tepsisine balkabağının eti yukarı bakacak şekilde yerleştirin ve tavanın dibine az miktarda su ekleyin. Balkabağını standart boy balkabağı için yaklaşık bir saat, orta boy balkabağı için 45 dakika, küçük balkabağı için 20-30 dakika pişirin. Balkabağının pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin - zorlanmadan dilimlenmesi gerekir.
  4. Balkabağını mikrodalgada pişirin. Balkabağını mikrodalgaya uygun bir kaba koyun ve tabağın dibine az miktarda su ekleyin. Balkabağını plastik sargıyla örtün, buharın çıkabilmesi için üstte delikler açın. Standart boy bir balkabağı için yaklaşık 15 dakika yüksekte pişirin.
  5. Kabak kabuğunu soyun. Dokunacak kadar soğuyana kadar oturmasına izin verin. Bir bıçak veya parmaklarınızla cildi soyun.
  6. Kabak parçalarınızı dondurucu/sandviç poşetlerine koyun. Birlikte donmamaları için torbalara gevşek bir şekilde koyduğunuzdan emin olun! Torbalardan mümkün olduğunca fazla hava itin. Hangi balkabağı bazlı tarifleri yapmayı sevdiğinizi biliyorsanız, gelecekte daha kolay ve hızlı kullanmak için bu tariflerde belirtilen belirli miktarların bölümlerini ölçün.
  7. Çantaları etiketleyin/tarih yapın. Kalıcı bir kalem alın ve balkabağını dondurduğunuz tarihin yanı sıra torbada bulunan önceden porsiyon miktarı yazın. Balkabağınız dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.

Bal Kabağı Püresi Nasıl Dondurulur?

  1. Kabak parçalarınızı karıştırın. Balkabağınızı pişirip parçalara ayırdıktan sonra, bir mutfak robotu, blender kullanarak püre haline getirin.
  2. Kabak pürenizi fermuarlı poşetlere koyun. Yerden tasarruf etmek ve yolun daha hızlı çözülmesini sağlamak için donmadan önce havayı dışarı itin ve torbaları mümkün olduğunca düzleştirin. Düzleştirilmiş poşetleri dondurucuya yerleştirin.
  3. Kabak pürenizi muffin kalıplarında dondurun. Pürenin parçalarını muffin kalıplarına dökün ve üstünü düzleyin. Dondurulduktan sonra, muffin kalıplarınızın gereksiz yere işgal edilmemesi için püre parçalarını uzun süreli saklama için fermuarlı torbalara aktarabilirsiniz.
  4. Kabak pürenizi dondurmak için buz kalıplarını kullanın. Muffin kalıbı yönteminde olduğu gibi porsiyonları tepsiye dökün ve üstlerini düzeltin. Ardından, buz küpü tepsinizi boşaltmak için küpleri torbalara aktarabilirsiniz.


Bal Kabağının Çözülmesi

  1. İstediğiniz miktarda balkabağını buzluktan çıkarın.
  2. Kabaklarınızı buzdolabında çözdürün. Birkaç gün içinde balkabağınızı kullanacaksanız, buzunu çözdürmek için buzdolabına koyabilirsiniz.
  3. Aynı gün kullanım için balkabağınızı tezgahta çözdürün. O gün balkabağınızı kullanacaksanız, çözülmesi için tezgahta birkaç saat bekletebilirsiniz.
  4. Balkabağınızın üzerine ılık musluk suyu akıtın. En kısa sürede balkabağına ihtiyacınız varsa, çözülme sürecini hızlandırmak için üzerine ılık su akıtabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Bal kabağı nasıl korunur?
  2. Bal kabağı hangi mevsimde yetişir?
  3. Bal kabağı nasıl kesilir?
  4. Bal kabağı hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?