Bal Kabağı Çekirdeği Nasıl Temizlenir?
Bal kabağı çekirdeği, kabak çekirdeği sevilen, lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır. Bal kabağının içerisinden çıkan çekirdekler nasıl temizlenir sizler için anlattık. İşte, bal kabağı çekirdeği nasıl temizlenir:

Bal kabağı çekirdeği, kabak çekirdeği sevilen, lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır. Bal kabağının içerisinden çıkan çekirdekler temizlenir ve ardından kavrulur. Kabak çekirdeği sadece kabak oymayı daha eğlenceli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda harika bir atıştırmalıktır. Bunları yiyebilmek için kabak çekirdeğinin tüm posasını ve liflerini çıkaracak şekilde temizlenmesi gerekir. İşte, bal kabağı çekirdeği nasıl temizlenir:

Bal Kabağı Çekirdeği Nasıl Çıkarılır?

  1. Kabak çekirdeği karmaşasını önlemek için bir çalışma alanı oluşturun. Balkabağını içiyle uğraşmak karmaşık olabilir. Hiçbir şeye zarar vermemek için masanıza örtü örtün.
  2. Çekirdeklerini çıkarmak için balkabağınızın üst kısmında bir delik açın. Balkabağınızın çekirdeklerini çıkarabilmeniz için bir kapağa ihtiyacı vardır, bu nedenle en azından kolunuzun geçebileceği kadar büyük bir delik açın. Balkabağının sapının etrafında yuvarlak bir daire çizmek için balkabağı oyma setindeki bir bıçağı veya aleti kullanabilirsiniz. Kapak ne kadar büyük olursa tohumları çıkarmak o kadar kolay olur.
  3. Kapağı balkabağından çıkarın. Balkabağının sapının çevresine bir halka oyduktan sonra, onu kaldırıp bir kenara koymanız yeterlidir. Artık balkabağınızın üst kısmında, balkabağının içine ulaşacak ve tüm tohumları çıkaracak kadar büyük bir delik açmalısınız.
  4. Balkabağından çekirdekleri çıkarmak için bir kepçe veya metal kepçe kullanın. Balkabağından tohumları ve posayı kazımak için bir kepçe, kepçe veya hatta büyük bir kaşık kullanın. Balkabağının alt kısmından başlayın ve yanlarını kazıyarak mümkün olduğu kadar çıkarın.

Bal Kabağı Tohumları Nasıl Yıkanır?

  1. Balkabağının içindeki her şeyi geniş bir kaseye koyun. Balkabağından çıkardığınız her şeyi (tüm tohumları, posayı ve ipleri) alın ve bir kaseye koyun. Kasenin tüm tohumları ve ekstraları alacak kadar büyük olduğundan ve biraz boş alan olduğundan emin olun.
  2. Kabın içindeki kabak çekirdeklerini akan su altında durulayın. Lavabonuzu açın ve kaseyi akan suyun altına yerleştirin. Kaseden büyük posa parçalarını çıkarırken tohumları durulamaya başlayın.
  3. Durulamayı tekrarlayın ve mümkün olduğu kadar çok ipi çıkarın. Tohumları durulamaya devam edin ve kasedeki diğer büyük posa parçalarını çıkarın. Tohumlara bağlı ipleri çekmeye başlayın. Tohumları su altında tutarken onları çıkarmak en kolay yoldur
  4. Kabak çekirdeğinin bulunduğu büyük kaseyi temiz suyla doldurun. Kasenizde durulamadan dolayı fazla su kalırsa, dikkatlice boşaltın ve kaseyi temiz suyla doldurun. Artık tüm kabak çekirdeğiniz üstte yüzüyor olmalı, posa ve diğer parçalar ise kasenin dibine çökmelidir.
  5. Tohumları suyun üstünden alın ve bir kevgir içine koyun. Suyun üstünde yüzen tohumları bir kevgir içine aktarmak için temiz ellerinizi veya bir kepçe kullanın. Tüm tohumlar kevgir içine alındıktan sonra, fazla kalıntıları gidermek için bunları temiz akan su ile durulayın.
  6. Tohumları kuruması için parşömen kağıdına yayın. Kabak çekirdeği durulandıktan sonra bir parça yağlı kağıda yayın. Birbirlerine yapışmamaları için hiçbirinin birbirine değmediğinden emin olmaya çalışın. Kağıt havlu yerine yağlı kağıt kullanırsanız kabak çekirdeğiniz dibe yapışmaz.

Şunlara da göz atın;

  1. Bal kabağı veya kabak çekirdeği çiğ yenir mi?
  2. Kabak çekirdeği nasıl kurutulur?
  3. Kabak çekirdeğinin kabukları nasıl soyulur?
  4. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!