Baklayı Sevdirecek 10 Pratik Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mevsiminde taptaze baklayla lezzetli ve hafif sofralar kurmak sandığınızdan çok daha kolay. Limonlu suda bekletmek, taze bakla kullanmak, sarımsak eklemek gibi pek çok ipucu bakla yaparken işinize yarayabilir. İşte mutfağınızda fark yaratacak 10 basit ama etkili tüyo.
Baklayı Sevdirecek 10 Pratik Püf Noktası

Bakla, doğru tekniklerle hazırlandığında hem çok lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir seçenektir. Özellikle zeytinyağlı haliyle, yaz sofralarının vazgeçilmezidir. İşte mutfağınızda kullanabileceğiniz 10 kolay ve etkili yöntem!

bakla

Taze bakla seçin

Taze bakla; canlı yeşil, diri ve kılçıksız olur. Kırdığında çıtır bir ses gelmelidir. Ne kadar tazeyse, o kadar az uğraştırır ve daha lezzetli olur.

Limonlu suda bekletin

Baklayı doğradıktan sonra kararmaması için limonlu ve unlu suda 10-15 dakika bekletin. Bu, yemeğin rengini açık tutar.

Bol soğan kullanın

Zeytinyağlı baklanın ruhu soğandır. 1 kilo baklaya en az 2 orta boy soğan iyi gider. Soğanı yavaşça kavurun ki tatlılığını versin.

Limon ve şeker dengesi

Zeytinyağlı baklada hafif ekşi-tatlı bir denge olmalı. 1 tatlı kaşığı şeker ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu, harika bir aroma verir.

Sarımsak dokunuşu

Sarımsak şart değil ama bir diş eklerseniz, yemeğe derinlik katar. Özellikle taze sarımsak mevsimindeyse, deneyin mutlaka.

Zeytinyağını bol koyun

Zeytinyağlı bakla, zeytinyağıyla güzel olur. Hem pişirirken hem de servis öncesi üzerine biraz gezdirin.

Dereotuyla taçlandırın

Servis ederken ince kıyılmış dereotu serpmeyi unutmayın. Tazelik katar, mis gibi kokar.

Düdüklü tencereyle vakit kazanın

Vaktiniz azsa düdüklü tencerede 10-15 dakikada pişirebilirsiniz. Ama klasik yöntemle yavaş yavaş pişirmek de ayrı güzel olur.

Soğuyunca servis edin

Zeytinyağlı bakla soğuk yenir. Hatta bir gece buzdolabında beklerse, tadı daha da oturur.

Yanına yoğurt yakışır

İsteğe bağlı ama bir kaşık süzme yoğurtla servis ederseniz, tadı lezzetli olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Kolayca Yapabileceğiniz Lezzetli Zeytinyağlı Bakla Tarifi
  2. Bakla Nasıl Pişirilir?
  3. Bakla Yemeğinin Yanına Ne Gider?
  4. Baklagil Konservesindeki Köpüğü Yemek Zararlı mı?
  5. Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?
Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
Patates Yemeğin Acısını Alır Mı?
Yaş Pasta Yapmanın 10 Püf Noktası
Havuçlu Tarator Nasıl Yapılır? İşte Orjinal Tarator Tarifi
Kıbrıs Tatlısının İncelikleri: Alternatif Malzeme Seçenekleri ve Pişirme İpuçları