Bademlerin Kabuğu Nasıl Çıkarılır?
Bademler süper sağlıklı atıştırmalıklardır. Bademler kabuklu olarak satılır. Badem kabukları nasıl çıkarılır? Sizler için anlattık. İşte, bademlerin kabuğu nasıl çıkarılır:

Bademler süper sağlıklı atıştırmalıklardır. Bademler kabuklu olarak satılır. Birçok tarif, derisiz badem gerektirir. İster en sevdiğiniz kurabiyeleri pişiriyor, ister bir parça badem ezmesi yapıyor olun, kabuksuz bademler hoş bir dokuya sahiptir. Bademleri beyazlatarak veya kızartarak, en sevdiğiniz tarifler için badem kabuklarını kolayca çıkarabilirsiniz. Badem kabukları nasıl çıkarılır? Sizler için anlattık. İşte, bademlerin kabuğu nasıl çıkarılır:

Bademleri Haşlayın

  1. Bir tencereyi suyla doldurun. Orta boy bir tencereye soğuk musluk suyu doldurun. Bademleri haşlamak için gereken belirli bir su miktarı yoktur, ancak bademlerinizi eklediğinizde tamamen su altında kalmaları için yeterli su olmalıdır. Gerektiğinde daha büyük veya daha küçük bir tencere kullanın.
  2. Suyu kaynatın. Ocağınızı yüksek ateşe getirin ve tencerenizdeki suyu kaynatın. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Birçok büyük kabarcık yüzeye ulaştığında, suyunuz kaynayana kadar bekleyin.
  3. Bademlerinizi 60 saniye kaynar suya koyun. Bademlerinizi kaynayan suya yavaşça dökün, böylece kendinize sıcak su sıçratmazsınız. 60 saniye için bir zamanlayıcı ayarlayın. Beklerken lavaboya bir kevgir yerleştirin.
  4. Bademleri bir kevgir içinde süzün ve soğuk suyla durulayın. Elinizi korumak için bir tutacak kullanarak, badem tenceresini ve sıcak suyu ocaktan alın. Sıcak suyu boşaltmak için tencereyi bekleyen kevgir içine dökün.
  5. Kevgirdeki bademleri soğuk suyla durulayın. Bademleri dokunulamayacak kadar soğuk olana kadar soğuk suyla durulayın. Yalnızca bir veya iki dakika sürmelidir.
  6. Bademleri kağıt havluyla kurulayın. Soğuyan bademleri tezgahta kağıt havlu üzerine alın. Fazla suyu çıkarmak için hafifçe kurulayın. Badem kabuklarının biraz buruşmuş göründüğünü fark edebilirsiniz.
  7. Cildi çıkarmak için her bir bademi sıkın. Bademi kabuğundan çıkarmak için her bir bademi başparmağınız ve işaret parmağınız arasında hafifçe sıkın. Bademler sizden uzakta kabuklarından fışkırabilir, bu yüzden isterseniz onları alıp götürdüğünüz diğer elinize sıkıştırabilirsiniz.
  8. Bademleri hemen kullanın veya iki haftaya kadar saklayın. Haşlanmış bademleri en sevdiğiniz tarifte hemen kullanın. Bunları saklamak isterseniz, buzdolabınızdaki fermuarlı bir plastik torbaya koyun. Bademler iki haftaya kadar saklanır.

Bademleri Kavurma

  1. Fırınınızı 200 derece C ısıtın. Fırınınızı önceden 200 derece C ısıtın, böylece fındıkları koyduğunuzda doğru sıcaklık olacaktır. Fırın ısınırken bademlerinizi ve tepsinizi tepsiye koyabilirsiniz.
  2. Bademleri tek kat olacak şekilde bir tepsiye yayın. Bademlerinizi bir fırın tepsisine dökün ve düz, eşit bir tabaka olana kadar elinizi üzerlerinde gezdirin. Cevizleri çok fazla olduğu için tepsiye tek kat koyamıyorsanız, iki sac tepsi kullanın veya somunları gruplar halinde yapın.
  3. Bademleri 10-15 dakika kavurun. Fındıkları fırına koyun ve 15 dakika kadar kızartın. Bademlerinizin acılaşmasına neden olabileceğinden, aşırı kararmış alanlar için fırın camından bakın. Aşırı esmerleşme fark ederseniz, bademlerinizi çıkarın.
  4. Bademlerinizi ocaktan alın. Elinizi korumak için fırın eldiveni kullanarak tepsiyi fırından çıkarın. Bademlerinizi artık sıcak olmayana, ancak dokunulamayacak kadar sıcak olana kadar soğutun. Tavayı ocağınızda veya ısıya dayanıklı başka bir alanda evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzakta soğutmak en iyisidir.
  5. Kabuklarını çıkarmak için bademleri iki havlu arasında ovun. Bademleri tezgahın üzerindeki bir kurulama bezinin içine dökün. Başka bir mutfak havlusu kullanarak, kabuklarını gevşetmek için bademleri yukarıdan kuvvetlice ovalayın. Her iki havlunun yarattığı sürtünme, bademlerin artık pul pul olmuş dış kısımlarının çıkmasına neden olacaktır.
  6. Temizlenmiş bademleri ayıklayın ve saklayın. Tüm kabukları çıkarıldığında, temiz, kabuklu bademleri havludan alın ve en sevdiğiniz tarifte kullanmak üzere bir kaseye koyun. Kavrulmuş, kabukları soyulmuş bademler, oda sıcaklığında iki haftaya kadar ve dondurucuda fermuarlı bir torbada saklanırsa 6 aya kadar saklanabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Badem yağı nasıl yapılır?
  2. Badem nasıl hasat edilir?
  3. Badem sütünün faydaları nelerdir?
  4. Bademli tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!