Baby Patatesli Tarifler: Bebek Patates Kullanarak Yapılan 9 Nefis Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
23 Tarif       24 Takipçi
Baby patates, klasik patateslerin küçük boyutlu versiyonudur. Nişastası daha az olan bu patatesler çeşitli tariflerde kullanılır. ''Baby patates nerelerde kullanılır?'' diye merak edenler için, 9 nefis tarif:

Baby patates, bir diğer adıyla bebek patatesler, büyük boyutlu patateslerin mini versiyonudur. Kızartma, fırınlama ve haşlama gibi çeşitli tekniklerle pişirilen baby patates, hem yemeklere lezzet katmak, hem de sunumları güzelleştirmek için tercih edilir. Tek başına atıştırmalık olarak tüketilmesinin yanı sıra, farklı tariflerin içinde de kullanılabilir. İşte, baby patates ile kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler:

  1. Fırında Bebek Patates

Sarımsak, soğan ve baharatlarla hazırlanan bu yemek, tek başına yan ürün olarak sunulabilir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan fırında bebek patatesi, 30 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Zeytinli Fırın Patates

Zeytin, bebek patates, kekik ve Arnavut biberi ile hazırlanan bu tarif, zeytinyağı eklenerek servis edilir. Genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur.

  1. Airfryer'da Salsa Soslu Çıtır Patates

Bebek patateslerin ince ince doğranması ve airfryer'da pişirilmesiyle hazırlanan bu tarif, salsa sos ile zenginleştirilir. Patateslerin üzerine önce salsa sos, sonra yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Mini Kumpir

Klasik kumpir, büyük boyutlu patateslerin fırında pişirilmesi ve içinin doldurulması ile hazırlanır. Mini kumpir ise, baby patateslerin fırında pişirilmesi ve üzerine garnitür eklenmesi ile servis edilir.

  1. Kıvrık Patates

Bebek patateslerin çöp şişe geçirilmesi ve kıvrım biçiminde doğranması ile hazırlanan bu tarif, özellikle çocukların vazgeçilmezidir. Üzerini baharatladıktan sonra fırında pişirebilirsiniz.

  1. Fırında Sebzeli Patates

Bebek patateslerin ikiye bölünüp fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu tarif, sarımsak, zeytin, domates ve mozzarella peyniri ile zenginleştirilir. İsteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz.

  1. Etli ve Patatesli Ayva

Kuzu eti, ayva, bebek patates ve pirinç ile hazırlanan bu yemek, ana yemek olarak sunabileceğiniz tariflerden biridir. Ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Pırasalı ve Patatesli Tart Tatin

Tart hamurunun bebek patates ve pırasa ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, öğle menülerinde sunulabilir. İsteğe göre üzerine peynir ekleyebilirsiniz.

  1. Somon ve Patates Salatası

Somon filetoların tavada pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, haşlanmış baby patates ve salatadan oluşur. Nefis bir menü hazırlamak isteyenler tercih edebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Patatesli kolay tarifler
  2. Patatesli kahvaltılık tarifler
  3. Tatlı patatesli tarifler
  4. Haşlanmış patatesli tarifler
  5. Patatesli sulu yemek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Elma Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
Türk Kahvesi Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Kuruyemişler iyidir, peki en iyileri hangileri? Geographic'e göre en iyi 5 tür
Şemsiye Mantarı Yenir Mi?
Romantik Bir Akşam Yemeği Masası Nasıl Olmalı? Mehmet Yaşin Anlatıyor
16 Ekim 2024 Masterchef: İlk Oyunu Hangi Takım Kazandı?