Atıştırmalıklar, hem büyük sofraların, hem de ara öğünlerin vazgeçilmezidir. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan bu atıştırmalıklar, ara öğünlerde tüketebilir veya kalabalık sofralarda ikram etmek için sunabilirsiniz. Yapımında az malzeme kullanılan bu atıştırmalıkları, defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Hurma ve kuruyemişlerle hazırlanan bu tarif, düşük kalorilidir. Eğer davet sofrası için hazırlayacaksanız, üzerine kürdan batırabilirsiniz. Dışını hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
Kabak, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanan kabak cips, yaklaşık 70 kaloridir. Kabakların kuruması için 2 saat fırında pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
Ortalama 25 dakikada hazırlanan makarna cipsi, makarnaların zeytinyağı ve baharatlara bulanmasıyla hazırlanır. İsteğe göre yanında sevdiğiniz soslarla birlikte servis edebilirsiniz.
Yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker, tereyağı ve beyaz çikolata ile hazırlanan fudge, hem şık görünümü, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Çikolata, krema, kakao ve ceviz ile hazırlanan trüf, Fransız mutfağından dünyaya yayılan tatlılardan biridir. Yapımında ceviz yerine fındık, fıstık gibi farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Eğer atıştırmalığı kalabalık sofralar için hazırlayacaksanız, midye içi, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan sarımsaklı midye tarifini mutlaka deneyin. Hazırlaması süresi yaklaşık 30 dakikadır.
Kalamar, un, süt, karbonat ve limon suyu ile hazırlanan kalamar kızartması, özellikle balık yemeklerinin yanında ikram edilir. Limon dilimleri eşliğinde sunabilirsiniz.
Bitter çikolata, krema ve fıstık ile hazırlanan çikolata küpleri, buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Hazırladığınız küpleri, küçük kek kalıplarına dizerek ikram edebilirsiniz.
Portakal, toz şeker ve su ile hazırlanan bu atıştırmalıklar, özellikle kış aylarında bol bol tüketilir. Portakal kabuklarını değerlendirmenin en lezzetli yoludur.
Yoğurt ve çilek ile hazırlanan bu atıştırmalıklar, özellikle çocuklar için sağlıklı bir seçenek olarak sunulabilir. Dondurma işlemine geçmeden önce kürdan veya çubuk batırabilirsiniz.
Yumurta, şeker, limon suyu ve tuz ile hazırlanan mereng, pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ortalama 45 dakikada hazırlanan merengleri, sevdiğiniz aromalarla zenginleştirebilirsiniz.
Kış aylarının favorisi olan kestaneleri, şeker, su ve vanilya ile bir araya getirerek meşhur kestane şekerleri hazırlamaya ne dersiniz? Hazırladığınız kestane şekerlerini soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;