Ayrışmış Krema Tüketilir Mi?
Krema farklı sebeplerden dolayı kesilebilir ya da ayrışabilir. Peki ayrışmış krema yenebilir mi? İşte, ayrışmış krema yenir mi:

Krema süt ürünlerinden elde edilir. Tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmezidir. Makarnalardan pastalara, çorbalardan güveçlere zengin, daha pürüzsüz bir doku verir. Ancak pişirme işleminin bir yerinde kremanın kesilmesi olağandışı bir durum değildir. Kesinlikle iştah açıcı görünmese de, kesilmiş kremayı yemek hala güvenli midir?

Krema ile yemek yaparken başınıza gelmesi muhtemel bir durumdur. Kremanız ocaktayken daldıysanız kremanızın köpürmeye başladığını ve sonrasında da topaklandığını görmüş olabilirsiniz. Bu aynı zamanda sosu tuzladıktan hemen sonra veya keskinlik için bir miktar sirke veya limon suyu ekledikten hemen sonra olduğu gibi görünüşte sıradan zamanlarda da meydana gelebilir. İyi bir sos için gerekli olmalarına rağmen, tüm bu suçlular muhtemelen kesilmeye yol açan şeylerdir.

İster çok fazla asit eklemiş olun, ister sıcaklığı çok artırmış olun, kremanın içindeki proteinler sostan ayrılıp birbirine yapışarak sosta gördüğünüz topakları oluşturmaya karar vermiştir. Görünümlerine rağmen, kesilmiş krema sosu tamamen yenilebilir, bu yüzden onu yerken hastalanmazsınız. Bu bir avantaj olsa da, kremanın pürüzsüz dokusu belirli tariflerin ayrılmaz bir parçasıdır, bu nedenle onu tüketmek, aynı anda hem sulu hem de topak topak olan yiyecekleri bastırmaya çalışmak gibi garip bir deneyim olabilir. Ayrıca sos, yemeğin tamamını bozabilecek ekşi bir renk alabilir.


Ayrışmış Krema Sosu Düzeltilebilir Mi?

Pişirmenin yarısında krema sosunuza dönüp, kesilmeye başladığını fark etmek, onu atıp yeniden başlamak istemenize neden olabilir. Her ne kadar size bunu yapmamanızı söylemek istesek de, bu en iyi seçenek olabilir. Krem bir kez kesilmeye başladıktan sonra bunu tersine çevirmek son derece zordur. Çok büyük olmayan topaklarda sosu süzmek işe yarayabilir, ancak bunun garantisi yoktur.

Kıvrılmanın nedeni aşırı ısıysa, ocaktan alıp buz banyosuna koymayı deneyin. Bu, pişirme işlemini kendi yolunda durdurmalıdır; ama yine işe yaramayabilir. Her şeyden çok, sosun kırılmasını veya kıvrılmasını önlemek en iyi seçenektir. Kıvrılmayı önlemek için pişirmenin son dakikasına kadar bir miktar limon suyu ekleyin. Aynı şey tuz için de geçerli; minerali yalnızca pişirme işleminin son birkaç dakikasında sosa ekleyin.

Sıcaklık açısından krema sosunuz asla kaynama noktasına gelmemelidir. Daha düşük bir sıcaklıkta tutun ve kabarcıkların yükselmesini önlemek için sık sık karıştırın. Aynı şey kremalı bir şeyler pişirirken de geçerlidir. Elma dilimli patates gibi güveçlerde pıhtılaşmayı önlemenin yolu, bunları 180 derece gibi düşük bir sıcaklıkta pişirmektir. Kullanılacak krema türünü seçerken, ağır krem şantiyi tercih edin, çünkü daha yüksek yağ içeriği, kremanın kesilme olasılığını azaltır.

Şunlara da göz atın;

  1. Krema çırpmak için ideal sıcaklık nedir?
  2. Ekşi krema dondurulabilir mi?
  3. Krema nasıl dondurulur?
  4. Krema ne kadar dayanır?
  5. Kremalı tarifler

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı