Ayfer Yavi: “Baklava da bir çeşit börek sayılır” | Ustaya Sorduk 4. Bölüm
“Ustaya Sorduk” mini video röportaj serimizin yeni bölümünde gastronomi dünyasının önemli isimlerinden Ayfer Yavi ile birlikteyiz.
Ayfer Yavi: “Baklava da bir çeşit börek sayılır” | Ustaya Sorduk 4. Bölüm

Başak Okşak, bu kez börek konusunda yazdığı yazıları severek takip ettiğimiz Ayfer Yavi’ye börekler hakkında sorular soruyor.

Göçmen Artisan Bakery’de gerçekleşen bu samimi söyleşide, Yavi’nin börek kitabı yazma serüveni, börek çeşitlerinin zenginliği ve börek yapımının incelikleri üzerine sohbet ediliyor. Yavi, börek kültürünü derinlemesine ele alan bu çalışmasında, geçmişten bugüne böreğin değişen formlarını ve yerel mutfaklardaki önemini gözler önüne seriyor. "Bunca farklı börek olduğunu gerçekten bilmiyordum," diyerek börek dünyasının zenginliğine dikkat çeken Yavi, her bir böreğin ardında bir kültürel hikaye ve teknik farklılık yattığını belirtiyor.

Börek kültürünün enine boyuna tartışıldığı bu eğlenceli sohbeti izlemek için “Ustaya Sorduk” serisinin yeni bölümünü kaçırmayın.

Embed kodu yapıştır

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Patatesli Ne Yemek Yapsam?
Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
Çiğ Köfteye Lezzet Veren Nedir?
Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı?
Kekin İçi Neden Çiğ Kalır?