Kullanımı gün geçtikçe artan avokado, içeriğindeki zengin mineraller sayesinde mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sağlık deposu. Orta Amerika kökenli bir meyve olan avokado, özellikle diyet listelerinde oldukça popülerdir. Ülkemizde en çok Antalya, Mersin, Muğla ve Hatay'da yetişen avokado, ılıman iklimlerde yetiştirilmektedir. Cilt ve saç sağlığını koruyan bu meyve, B6, C, E ve K vitaminleri bakımından zengindir. 1 adet avokado, yaklaşık 250 kalori değerindedir. Peki, avokado nasıl tüketilir? Avokado ile kolayca yapabileceğiniz en lezzetli tarifleri yazımızda derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına avokadolu tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, 16 farklı ve pratik avokadolu tarif:
Avokado, süt, kakao ve çam balı ile hazırlanan bu puding, ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Pudingin lezzetini arttırmak için çilek, frambuaz gibi meyveler ilave edebilirsiniz. Tatlı krizlerine son verecek nefis avokadolu krem şokola, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. İnce kıyılmış çikolata parçaları ile süslenen avokadolu krem şokolayı, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın tarifi olan avokadolu kabak spagetti, diyabet menülerine uygun olacak şekilde hazırlanmıştır. Kabak, mantar ve fesleğen ile hazırlanan spagetti, besin değerleri bakımından zengindir. Avokado, bezelye, salatalık ve marul ile hazırlanan bahar salatası, özellikle yaza girerken sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisidir. Porsiyonu yaklaşık 70 kalori olan bahar salatasını, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. Tabanı çikolatalı sos ve crumble ile hazırlanan avokado tatlısı, agave şurubu ve hindistan cevizi sütü ile zenginleştirilmiştir. Hazırlaması 20, pişirmesi 20 dakika süren bu tatlı, hafifliği ile yemeklerden sonra afiyetle tüketilebilir. Avokado, krem peynir, roka, nane ve fesleğen ile hazırlanan sandviç, sağlıklı beslenmek isteyenler için idealdir. 10 dakikada hazırlanan avokadolu sandviçi okul veya iş yerinde de tüketebilirsiniz. Avokado ile başlangıç menülerini zenginleştirecek nefis bir çorba yapmaya ne dersiniz? Ispanak, süt, çörek otu ve kinoa ile hazırlanan bu çorba, oda sıcaklığında bekletildikten sonra servis edilir. Fındık, kakao, hindistan cevizi ve avokado dilimleri ile hazırlanan dondurma, krokan parçaları ile birlikte servis edilir. İsteğe göre avokadolu dondurmanın üzeri çikolata sos ile tatlandırılabilir. Okurlarımız tarafından çok sevilen avokadolu salata, yeşillik, ceviz ve çilek ile hazırlanır. Kalori değeri düşük olduğu için avokadolu salatayı diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Avokado, kuşkonmaz ve yumurtayı bir araya getirdik. Kahvaltı ve öğle yemeklerinde sunabileceğiniz bu sandviç, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Kalori değerini düşürmek için, kepekli ekmek ve tam buğday ekmeği kullanabilirsiniz. Kısa sürede hazırlanmasıyla bilinen mousse, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir tatlıdır. Yapımında avokado, kakao ve hurma kullanılan avokadolu mousse, hindistan cevizi ile zenginleştirilebilir. Okurumuzdan gelen avokadolu muzlu puding, şeker ve gluten içermez. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu puding, mevsim meyveleri ile tatlandırılır. Avokado ve ton balığını hiç birlikte denediniz mi? Tahıllı ekmek, avokado püresi, domates ve ton balığı ile hazırlanan bu kanepelerin porsiyonu, ortalama 130 kalori değerindedir. Avokado ve yumurta ile nefis bir kahvaltılık hazırlamaya ne dersiniz? Şık sunumu ve lezzetiyle çok sevilen avokadolu yumurtayı, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Şık sunumuyla tüm dikkatleri üzerine çeken avokado ve chia tohumlu puding, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Porsiyonu 70 kaloridir ve diyet listeleri için uygundur. Ton balığı, avokado, esmer pirinç ve bezelye ile hazırlanan bu salata, zengin besin değerleri ile sunulur. Genellikle sade bir şekilde tüketilen ton balıklı avokado salatası, zencefilli sos ile lezzetlendirilir. Şunlara da göz atın;