Aşureye Ne Katılmaz?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşureye genellikle çok çeşitli malzeme katılır ama bazı malzemeler geleneksel olarak aşureye katılmaz. İşte aşureye katılmayan (ya da katılması pek yaygın olmayan) bazı malzemeler!
Aşureye Ne Katılmaz?

Her malzeme aşureye uygun değildir. Katıldığında tat, kıvam veya renk bozulabilir. Aşureye genellikle buğday, kuru meyveler ve baklagiller gibi çok çeşitli malzemeler katılır ancak bazı ürünler asla kullanılmaz. Et, soğan, sarımsak, turşu ve sirke gibi malzemeler aşurenin tatlı yapısına uygun değildir. Ayrıca çikolata, kahve ya da et suyu gibi modern veya tuzlu tatlar da geleneksel aşure tariflerinde yer almaz. Aşure, tatlı ve hafif aromalı bir lezzet olarak bu tür malzemelerden uzak durur. Peki; aşureye ne katılmaz? İşte o malzemeler!

aşure

  1. Kakao, çikolata, kahve gibi malzemeler: Geleneksel tatla uyumsuzdur.
  2. Narenciye suyu: Fazlası ekşilik verebilir.
  3. Jelatin, nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericiler: Doğal aşure kıvamı buğdaydan gelir.
  4. Çok renk salan meyveler: Böğürtlen, vişne gibi aşurenin rengini bozabilir.

Aşureye Katılmaz:

Et veya et ürünleri (sucuk, pastırma, kıyma vb.): Aşure tamamen vejetaryen bir tatlıdır.



Sarımsak veya soğan: Yemeklerde kullanılsa da tatlıda yeri yoktur.


Turşu veya sirke: Aşurenin tatlı yapısını bozar.


Çikolata veya kakao: Modern tatlılara uygun olsa da geleneksel aşurede bulunmaz.


Un: Kıvam vermek için kullanılmaz. Onun yerine buğday veya nişasta bazlı malzemeler kullanılır.


Kırmızı et suyu veya tavuk suyu: Aşure çorba gibi görünse de tamamen tatlı ve etsizdir.


Kahve:  Aşurede kullanılmaz.

İçine katılabilecek bazı malzemeler: Buğday, nohut, fasulye, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, fındık, nar, tarçın, şeker, süt vs.

Şunlara da göz atın:

  1. Sır Gibi Saklanan Aşure Tüyoları
  2. Aşure Hangi Durumlarda Bozulur?
  3. Aşure Şekerli Olursa Ne Yapılır?
  4. Aşure Neden Kararır, Kararması Nasıl Önlenir?
  5. Aşurenin Kıvamı Tutmazsa Ne Yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır, Terbiyesine Yumurta Konur Mu?
Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Badem mi, Yulaf mı? En Çok Tercih Edilen 5 Bitkisel Süt
Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?