Artık 1 Michelin Yıldızı ve Yeşil Yıldızı Var: OD Urla
MICHELIN Rehberi'nin 2024 seçkisi, 9 Kasım akşamı açıklandı. Michelin müfettişleri bu yıl ilk kez Bodrum ve İzmir'i de listesine ekledi. İzmir'de hem bir Michelin yıldızı, hem de yeşil yıldız kazanan OD Urla oldu. Gelin, OD Urla'ya yakından bakalım.

Michelin Rehberi'nde Bodrum ve İzmir restoranları da seçkiye girmeyi başardı. Şef Osman Sezener'in yaratıcısı olduğu OD Urla, sürdürülebilirlik konusundaki başarısı ve gastronomi alanındaki yetkinlikleri ile 1 Michelin yıldızı ve Michelin yeşil yıldızı kazanmayı başardı. Bodrum'da ise Şef Osman Sezener'in Kitchen isimli restoranı Michelin yıldızı almaya layık görüldü. 

OD Urla Hakkında

Tamamen Ege ürünleriyle hizmet veren OD Urla, civar köylerdeki balıkçılar ve çiftçiler ile birlikte çalışıyor ve tüm yemekler odun ateşinde pişiyor. Hem konsepti, hem de sürdürülebilirliği sayesinde Türk gastronomisine değer katan OD Urla, 17 dönümlük bir zeytinlik üzerine kurulmuş bir restoran. Restoranın en önemli özellikleri arasında mutfağın açık olması ve tüm misafirlerin şeflerle sohbet etme imkanının bulunması. OD Urla'nın menüsü, her ay mevsimsel ürünlere göre değişiyor. Civardaki köylerin tarlalarında yetişen mahsuller, topraktan sofraya geçiş yapıyor. Tamamen deneyim üzerine kurulu olan menüde deniz börülcesi, mavi kuyruk karides, ege otlu sos, pırasa kıtırı, dana yanak gibi lezzetler çok seviliyor. 

Şık konsepti ve lezzetli yemekleri ile 1 Michelin yıldızıyla ödüllendirilen OD Urla, sürdürülebilir gastronominin en iyi örneklerinden biri olduğu için, Michelin Yeşil Yıldızı'nı da kazanmayı başardı. 

OD Urla Nerede?

Tel: 0539 775 12 21

Adres: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28, 35430 Urla/İzmir

İnstagram: instagram.com/odurla

Google haritalarda bakın.

Michelin Rehberi OD Urla Yorumu

Dolambaçlı bir yol sizi tepenin zirvesine çıkarıyor ve oradan Osman Sezener'in dünyasına dair ilk izlenimi ediniyorsunuz. Ailesinin mülküne vardığınızda, zeytin ağaçlarının ve asmaların manzarasını etkileyici sebze bahçesiyle değiştiriyorsunuz. Bahçeyi ziyaret etmek ve konuk odalarından birinde gecelemek zorunludur. Bu şık cam ev restoranı nefes kesen doğal güzelliklerle çevrilidir ve şeflerin tutkusu ve enerjisi bulaşıcıdır. Restoran, malzemelerinin yaklaşık yarısını bağımsız olarak yetiştiriyor ve diğer ürünleri yakındaki tedarikçilerden alıyor. Sezener Şef yaklaşık 10 kilometrelik ikmal yarıçapında çalışıyor. Sürdürülebilirlik ve yerel kaynaklara bağlılık, açık ateşte yemek pişirmeye odaklanması kadar bu restoranın kimliğinin bir parçasıdır. Şef, malzemelerinin doğal tatlarını ve dokularını ortaya çıkarmak için kömür ızgarasında yemek pişiriyor. Mutfağı basit ve gösterişsiz, hatta bazen rustik sınırlarda olsa da her zaman lezzet dolu. Karamelize soğanlı pürüzsüz patates püresini, kızarmış soğan sosuyla kaplanmış mükemmel şekilde ızgaralanmış kalamar ve taze otlar serpilmiş kalamarın geri kalan kısımlarından oluşan bir tutam alın. Bu mutfak kişiseldir. Sağlam, yumuşak dana kaburganın kereviz dokularıyla dengelenmesi, şefin doğanın sunduğu malzemeler ve tatlar konusundaki anlayışının bir kanıtıdır (hem vejetaryen hem de vejetaryen olmayan set menü mevcuttur).

Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  2. Bodrum Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  3. İzmir Michelin yıldızı kazanan restoranlar

Haber Kategorileri

Michelin Restoranları - Türkiye

Lezzetli Haberler

Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi