Artan Yemekleri Tekrar Kullanmanın Sıkıcı Olmayan 5 Yöntemi
İsmi kulağa kötü gelse de artan yemekleri değerlendirerek tüketmek gıda atığının önüne geçmektedir. Sizler için artan yemekleri tekrar kullanmanın sıkıcı olmayan yöntemlerinden bahsettik. İşte, artan yemekleri tekrar kullanmanın sıkıcı olmayan 5 yöntemi:

Artan yemek ismi kulağa kötü gelse de artan yemekleri değerlendirerek tüketmek gıda atığının önüne geçmektedir. "Artıklar" kelimesi bile, onların üzücü, sevilmeyen örnekler olduğunu ima eder, ancak onları atmaya gönlümüz olmadığı için buzdolaplarımızda bulunur. Bu artan yemekleri değerlendirmenin sıkıcı olmayan yöntemlerini sizler için anlattık. İşte, artan yemekleri tekrar kullanmanın sıkıcı olmayan 5 yöntemi:


  1. Soğuk Yemeyi Deneyin

Onları ısıtmak için çok tembel olduğunuz için doğrudan buzdolabından arta kalanların tadını çıkarmadıysanız, mutlaka denemelisiniz. Arta kalan yemekleri soğuk tüketmeyi deneyin.


  1. Yeni Kombinasyonlar Oluşturun

Artan yemeklerinize küçük eklemeler yaparak yeni kombinasyonlar oluşturun. Artıklarınızı tamamlanmış öğünler gibi değil, malzemelermiş gibi düşünün. Artan makarnayı yumurta ve peynirle karıştırıp güveçte pişirerek "al forno" bir makarna tabağına dönüştürün

  1. Hazır Gıdaları Canlandırmak için Bunları Kullanın

Konserve, kutulu ve donmuş yiyecekler mutfakta harika zaman tasarrufu sağlar ve bunları yemek artıklarıyla karıştırarak ev yapımı tatlar elde edebilirsiniz. Doğranmış veya kıyılmış etleri konserve çorbalara karıştırmayı veya dünkü akşam yemeğini kullanarak dondurulmuş pizzayı gurme bir kreasyona dönüştürmeyi deneyin.


  1. Onları Öğle Yemeğine Dönüştürün

Akşam yemeği bu kadar güzel olduğunda, ertesi gün öğle yemeğinin tadını çıkarmak için sabırsızlanacaksınız ve sabah hazırlığınızı çok daha kolay hale getireceksiniz. Artıklarınızı benzersiz, ultra lüks bir sandviçe dönüştürerek işleri daha ilginç hale getirin ya da pahalı bir zincire rakip olan dolu bir salata yapmak için yeşilliklerle fırlatın.


  1. Büfe Oluşturun

Bir parti veriyormuş gibi yapın ve hafta içi akşam yemeği masanızı şenlikli bir büfeye dönüştürmek için birkaç günlük yemek artıklarını kullanın. Sunuma keskin bir bakış uyguladığınızda, yemek artıkları daha heyecan verici görünür, bu nedenle tekrar ısıttıktan sonra, seti lüks bir ton oluşturmak için yemeğinizi en sevdiğiniz servis yemeklerine taşıyın.


Şunlara da göz atın;

  1. Fırında meyve nasıl kurutulur?
  2. Seramik bıçak nasıl bilenir?
  3. Portakal kabuğu nasıl kurutulur?
  4. Çöp kovası kokusu nasıl giderilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem