Artan yemek ismi kulağa kötü gelse de artan yemekleri değerlendirerek tüketmek gıda atığının önüne geçmektedir. "Artıklar" kelimesi bile, onların üzücü, sevilmeyen örnekler olduğunu ima eder, ancak onları atmaya gönlümüz olmadığı için buzdolaplarımızda bulunur. Bu artan yemekleri değerlendirmenin sıkıcı olmayan yöntemlerini sizler için anlattık. İşte, artan yemekleri tekrar kullanmanın sıkıcı olmayan 5 yöntemi:
Onları ısıtmak için çok tembel olduğunuz için doğrudan buzdolabından arta kalanların tadını çıkarmadıysanız, mutlaka denemelisiniz. Arta kalan yemekleri soğuk tüketmeyi deneyin.
Artan yemeklerinize küçük eklemeler yaparak yeni kombinasyonlar oluşturun. Artıklarınızı tamamlanmış öğünler gibi değil, malzemelermiş gibi düşünün. Artan makarnayı yumurta ve peynirle karıştırıp güveçte pişirerek "al forno" bir makarna tabağına dönüştürün
Konserve, kutulu ve donmuş yiyecekler mutfakta harika zaman tasarrufu sağlar ve bunları yemek artıklarıyla karıştırarak ev yapımı tatlar elde edebilirsiniz. Doğranmış veya kıyılmış etleri konserve çorbalara karıştırmayı veya dünkü akşam yemeğini kullanarak dondurulmuş pizzayı gurme bir kreasyona dönüştürmeyi deneyin.
Akşam yemeği bu kadar güzel olduğunda, ertesi gün öğle yemeğinin tadını çıkarmak için sabırsızlanacaksınız ve sabah hazırlığınızı çok daha kolay hale getireceksiniz. Artıklarınızı benzersiz, ultra lüks bir sandviçe dönüştürerek işleri daha ilginç hale getirin ya da pahalı bir zincire rakip olan dolu bir salata yapmak için yeşilliklerle fırlatın.
Bir parti veriyormuş gibi yapın ve hafta içi akşam yemeği masanızı şenlikli bir büfeye dönüştürmek için birkaç günlük yemek artıklarını kullanın. Sunuma keskin bir bakış uyguladığınızda, yemek artıkları daha heyecan verici görünür, bu nedenle tekrar ısıttıktan sonra, seti lüks bir ton oluşturmak için yemeğinizi en sevdiğiniz servis yemeklerine taşıyın.
Şunlara da göz atın;