Aromalı Türk Kahveleri: 6 Farklı Türk Kahvesi Tarifi
Türk kahvesi nedir? Türk kahvesi çeşitleri nelerdir? Türk kahvesine hangi aromalar eklenebilir? İşte, mutlaka denemeniz gereken 6 farklı aromalı Türk kahvesi tarifi:

Türk kahvesi, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan ve Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kahvedir. Kendine has tadı, kokusu, köpüğü ve sunuluş biçimiyle özgün bir kimliğe sahiptir. Telvesiyle ikram edilen tek kahvedir. Türk kahvesi yapımında telve, su ve şeker kullanılır. Şekersiz, az şekerli, orta ve şekerli çeşitleri mevcuttur. Ayrıca yalnızca ocakta değil, kumda ve közde de pişirilebilir. Türk kahvesine daha aromatik bir tat katmak isteyenler için, 6 farklı tarifi yazımızda derledik. İşte, 6 aromalı Türk kahvesi tarifi:

Damla Sakızlı Türk Kahvesi

En popüler Türk kahvesi çeşitlerinden biridir. Tarife başlamadan önce damla sakızları öğütülür ve toz haline getirilir. Ardından suyla birlikte cezveye alınır ve pişirilir. Daha sonra kahve ve şeker ilave edilir ve pişince kahve fincanına alınır.


Naneli Türk Kahvesi

Nane, Türk kahvesine fresh bir hava katar. Naneli Türk kahvesi için kahve, su, şeker ve 2 yaprak taze nane cezveye alınır. Pişmeye yakın köpükler alınır ve fincana eklenir. Nane yaprakları çıkarılır. Pişen kahve fincana alınarak servis edilir.

Naneli ve Çikolatalı Türk Kahvesi

Hazır paketler halinde satılan naneli çikolatalı Türk kahvesi, yumuşak bir içime sahiptir. Özellikle yoğun kahve tadından hoşlanmayanlar için idealdir. Hazır olarak satılan bu kahveler, normal Türk kahvesi gibi pişirilerek servis edilir.


Kaymaklı Türk Kahvesi

Türk kahvesinin keskin aromasının yumuşatılmış halidir. Sade Türk kahvesi hazırlandıktan sonra üzerine süt kaymağı ilave edilir. Şeker kıtlama usulüyle tüketilir. Kaymak, kahvenin yoğun aromasına dengeler.

Portakallı Türk Kahvesi

Hem kokusuyla, hem de tadıyla damakları çatlatan bir kahve türüdür. Portakal aromasını sevenler için idealdir. Bazı marketlerde hazır paketler halinde satılır. Evde yapılacaksa, bütün bir portakalın üst kısmı kesilmeli ve ortası oyulmalıdır. Cezve şekline getirilen portakalın içerisine su, kahve ve şeker eklenir. Portakal ocağın üzerine alınarak kahve pişirilir. Ardından sıcak sıcak servis edilir. 

Sodalı Türk Kahvesi

Bir cezvenin içerisine 2 kahve fincanı maden suyu koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi koyun. Kahve kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Türk kahvesinin faydaları nelerdir?
  2. Türk kahvesinin yanına ne gider?
  3. Türk kahvesinin yanında neden su verilir?
  4. Kumda Türk kahvesinin farkı nedir?
  5. Tuzlu kahvenin hikayesi nedir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi