Arapsaçı otu (Foeniculum vulgare), özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında sevilen bir bitkidir. Arapsaçı otu, hem yemeklere lezzet katar hem de sağlıklı bir besindir. İşte arapsaçı otunun nasıl pişirileceğine dair bazı tarifler ve püf noktaları:
Malzemeler;
Yapılışı: Arapsaçı otunun kök kısmını kesin ve yapraklarını iyice yıkayın. Gerekirse birkaç defa suda bekleterek kum ve toprak kalıntılarından arındırın. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Havuçları halka halka doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin. Havuçları tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Doğranmış arapsaçı otunu tencereye ekleyin ve karıştırın. Pirinci, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemelerin üzerine limon suyunu sıkın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte otlar ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler;
Yapılışı: Arapsaçı otunu iyice yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin. Doğranmış arapsaçı otunu tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Otlar yumuşayana kadar kavurun. Yoğurt eklemek isterseniz, kavurma işleminin sonuna doğru yoğurdu ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler;
Yapılışı: Arapsaçı otunu iyice yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin. Doğranmış arapsaçı otunu tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiber ekleyin. Otlar yumuşayana kadar kavurun. Yumurtaları tavaya kırın ve karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Arapsaçı otu, zeytinyağlı yemeklerden kavurmalara ve yumurtalı tariflere kadar pek çok farklı şekilde pişirilebilir. Taze ve doğru şekilde hazırlanmış arapsaçı otu, yemeklerinize hem lezzet hem de sağlık katacaktır. Afiyet olsun!
Şunlara da göz atın;