Aralık Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Aralık Ayında Ne Yenir?
Aralık ayında ne yenir? Aralık ayı sebze ve meyveleri nelerdir? Aralık'ta hangi meyveler tüketilmelidir? Sağlıklı beslenme düzenine imkan tanıyan mevsimsel beslenme için, Aralık ayında tüketmeniz gereken meyve ve sebzeler:

Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri olan mevsimsel beslenme, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Meyve ve sebzeleri doğru zamanlarda tüketmek, hem daha organik beslenmemizi, hem de mevsim geçişlerine daha kolay adapte olmamızı sağlar. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı mevsim meyvelerini tüketerek vücut direncini arttırmak gerekir. Aralık ayı, meyve, sebze ve balık bakımından zengin bir aydır. Aralık ayında turunçgillere daha fazla yer verilirken, küçük balıklar da sofralardaki yerini alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alabilmesi için Aralık ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmelidir? Aralık ayı meyve, sebze ve balıkları nelerdir? İşte, Aralık ayı boyunca sofranızdan eksik etmemeniz gereken meyve ve sebzeler:

Aralık Ayında Hangi Sebzeleri Tüketmeliyiz?


Aralık ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler;

  1. Ispanak
  2. Havuç
  3. Şalgam
  4. Pırasa
  5. Turp
  6. Lahana
  7. Yer elması
  8. Karalahana
  9. Kereviz
  10. Pancar

Dört mevsim bulabileceğiniz sebzeler; Dereotu, marul, maydanoz, roka, pazı, tere, nane ve yeşil soğan.

Aralık Ayında Hangi Meyveleri Tüketmeliyiz?


Kış hastalıklarından korunmak ve vücut direncini arttırmak için, Aralık ayında meyve tüketimine özen göstermeliyiz. Aralık ayı meyveleri;

  1. Portakal
  2. Mandalina
  3. Nar
  4. Elma
  5. Armut
  6. Bal kabağı
  7. Limon
  8. Greyfurt
  9. Muz
  10. Ayva

Aralık Ayında Hangi Balıkları Tüketmeliyiz?


Kış aylarında artış gösteren balıklar, Aralık ayının da favorisidir. Aralık ayı boyunca tüketilmesi gereken balıklar;

  1. Hamsi
  2. Palamut
  3. Uskumru
  4. Lüfer
  5. Sardalya
  6. Çipura
  7. Tekir
  8. Torik

Aralık Ayında Hangi Yemişleri Tüketmeliyiz?


Aralık ayı denildiğinde sofralardan eksik edilmemesi gereken bir yemiş var. İster ocakta, ister fırında, isterseniz de sobada pişirebileceğiniz kestane Aralık ayı yemişlerinin başında gelir. Bunun dışında badem ve ceviz tüketmeye de özen gösterin.

Şunlara da göz atın;

  1. Aralık ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  2. Aralık ayı meyveleri ile hazırlanan tarifler
  3. Hangi balık, hangi mevsimde yenir?
  4. Kök sebzeli tarifler
  5. Sebze ve meyveler nasıl dezenfekte edilir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?