Püf Noktalarıyla Antrikot Nasıl Pişirilir?
Antrikot nasıl pişirilir ve nelere dikkat etmek gerekir? Tavada, fırında ve ızgarada pişirilen antrikot, en sevilen et çeşitlerinden biridir. İşte, antrikot pişirme yöntemleri ve antrikotla yapabileceğiniz yemekler:

Antrikot, kontrfile ile gerdan arasında kalan, ön bacakların üstünde bulunan kısımdan elde edilir. Antrikotun lezzetli olmasında içinde bulunan yağ dokuları ve ortasından gelen kalın yağ tabakasının etkisi vardır. Restoran menülerinin vazgeçilmezi olan antrikotu, lezzetli bir şekilde sunabilmek için pişirme işlemine dikkat etmek gerekir. Püf noktalarını göz önünde bulundurarak, siz de kendi mutfağınızın şefi olabilir ve antrikotla nefis yemekler hazırlayabilirsiniz.

Antrikot Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikte antrikot yapımında taze et kullanmak çok önemlidir. Böylece etiniz daha lezzetli olacaktır.
  2. Antrikotun lezzetini arttırmak için, mutlaka marine etmek gerekir. Marine işlemi için etin iki tarafına da zeytinyağı sürün.
  3. Ardından karabiber ve tuzla etinizi ovun. Daha sonra bir kabın içine alıp üzerini kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
  4. Marine işlemi için sarımsak, biberiye, kekik gibi malzemeler kullanabilir veya et marinasyon soslarından yararlanabilirsiniz.
  5. Eti buzdolabında dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  6. Bu esnada izli tavayı veya demir döküm tavayı ocağın üzerine alarak ısıtın. Tavayı orta ateşte ısıttıktan sonra etinizi tavanın içerisine koyun.
  7. Ocağı yüksek ateşe getirin ve bir tarafını 2, diğer tarafını 2, toplamda 4 dakika olmak üzere etinizi mühürleyin.
  8. Daha sonra eti tavanın içinde önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına atın.
  9. Az pişmiş et için 4 dakika, orta pişmiş için 6 dakika, çok pişmiş et için 10 dakika pişirmeniz yeterlidir.
  10. Bu süreler 200 gramlık orta kalınlıktaki antrikotlar için geçerlidir.
  11. Eti fırında pişirdikten sonra kesme tahtasının üzerine alın ve 5 dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Antrikot Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Antrikotu fırına atmadan yalnızca tavada pişirmek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine etmektir.
  2. Daha sonra ısınmış döküm tavada, yüksek ateşte her iki tarafını da 2 dakika pişirin.
  3. Pişen eti bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Antrikot Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  1. Etin Kalitesi: Antrikot yüksek kaliteli bir et türüdür. Bu nedenle, etin kalitesine dikkat etmek önemlidir. Kaliteli bir antrikot almak için, etin renkli, sert ve yağ oranı yüksek olması gerekiyor.
  2. Etin Oda Sıcaklığına Gelmesi: Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor. Böylece etin iç kısmı pişerken dış kısmı yanmaz.
  3. Etin Marine Edilmesi: Etin marine edilmesi, etin daha lezzetli olmasını sağlar. Marine sosu olarak soya sosu, zeytinyağı, baharatlar, sarımsak gibi malzemeler kullanılabilir. Etin marine edilmesi için en az 2 saat bekletilmesi önerilir.
  4. Etin Pişirilmesi: Antrikot, genellikle ızgarada veya tavada pişirilir. Etin pişirilmesi sırasında, etin yanmaması için düşük ateşte pişirilmelidir. Etin pişirilmesi sırasında, etin içindeki suyun kaybetmemesi için sık sık çevrilmesi gerekiyor.
  5. Etin Dinlendirilmesi: Pişirme işlemi bittikten sonra, antrikotun dinlendirilmesi gerekiyor. Dinlendirme işlemi, etin sulu kalmasını sağlar ve etin daha lezzetli olmasını sağlar. Etin dinlendirilmesi için en az 5-10 dakika bekletilmesi önerilir.
  6. Etin Dilimlenmesi: Etin dilimlenmesi, etin daha kolay yenmesini sağlar. Dilimleme işlemi sırasında, etin liflerine dik olarak kesilmesi gerekiyor. Böylece etin daha kolay çiğnenmesi sağlanmış olur.


Antrikot Hangi Tariflerde Kullanılır?

Antrikotla yapabileceğiniz tariflerimize göz atın.

  1. Yakiniku antrikot
  2. Bütün antrikot
  3. Domates soslu antrikot
  4. Izgarada dana antrikot
  5. Hardal marine soslu antrikot
  6. Patlıcan içinde antrikot et
  7. Rokalı antrikot dilimleri
  8. Elma soslu antrikot
  9. Mantarlı antrikot

Şunlara da göz atın;

  1. Mükemmel et nasıl pişirilir?
  2. Kuşbaşı et nasıl pişirilir?
  3. Bonfile nasıl pişirilir?
  4. Kuzu eti nasıl pişirilir?
  5. Biftek nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?