Ananas Nasıl Saklanır? Farklı Ananas Saklama Yöntemleri
Ananas oldukça lezzetli bir meyvedir, peki uzun süre sağlıklı bir şekilde nasıl muhafaza edilir? Ananas saklama yöntemlerini sizler için listeledik. İşte, farklı ananas saklama yöntemi:

Taze ananasın en iyi mevsimi Mart ve Temmuz ayları arasındadır. Taze ananas bitkiden kesildikten sonra daha fazla olgunlaşmayacaktır, bu yüzden satın alınan ananasın olgunlaşmasını beklemeyin. Ananas bekledikçe içerisindeki şeker dönüşerek ananası çürümeye ve bozmaya başlayacak. Bu sebeple ananası doğru seçmenin yanı sıra ananası satın aldıktan sonra doğru koşullarda saklamanız gerekir. İşte, ananas saklama yöntemleri:


Ananas Kısa Süre İçin Nasıl Saklanır?

  1. Taze ananas hızlı bozulabilir. Görünüşte sağlam dış görünüşüne rağmen kolayca çürür ve oda sıcaklığında çok uzun süre tutulursa fermente olur. Oda sıcaklığında saklayacaksanız iki gün içinde kullanmanız gerekir.
  2. Ananası tezgahınızda saklayın. Ananasları evde bulundurduğunuz ilk birkaç gün buzdolabına koymanıza gerek yoktur. Aslında, ananasınızı satın aldıktan sonraki bir veya iki gün içinde yemeyi düşünüyorsanız, tezgahınızda saklamak en iyi seçenektir.
  3. Ananasınızın ömrünü birkaç gün daha uzatmak isterseniz buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Unutmayın, ananas buzdolabındayken bile önemli bir raf ömrüne sahip değildir, bu nedenle bu yöntemi kullanırken bile ananasınızı 3-5 gün içinde yemeniz önerilir.
  4. Dilimlenmiş ananası soğutun. Ananasınızın ömrünü, önce dilimleyerek buzdolabına koymanın ötesinde bir veya iki gün daha uzatabilirsiniz. Ananasın dilimlendikten sonra bozulmaya başlayıp başlamadığını anlamak daha zor olabilir, bu nedenle bu yöntemi kullansanız bile ananası satın aldıktan sonra 6 gün içinde yemeniz önerilir.


Ananas Uzun Süre Nasıl Saklanır?

  1. Uzun süre ananas saklamak için ananası soğutabilirsiniz. Ananası porsiyonlar halinde dilimleyin ve poşetlere kaldırarak dondurun. 
  2. Ananası kurutmak başka bir uzun süreli ananas saklama metodudur. Ananası dilimleyin ve fırın tepsisine dizin. Fırında 55 derecede kurutun. Kuruyan ananasları kilerde saklayabilirsiniz. 
  3. Ananasınızı uzun süre saklamanın mümkün olan en son yöntemi konserve yapmaktır. Ananasın konserve edilmesi ananasın ömrünü 1 yıl kadar uzatabilir.
  4. Bir kez daha, ananasın üstünü ve kabuklarını keserek dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın. Bu sefer ananası dilimlemek yerine parçalara ayırmak konserveyi kolaylaştırabilir. Ananası küçük küpler halinde kesin ve kavanoza yerleştirin. Üzerine elma suyu, beyaz üzüm suyu ya da konserve suyu koyabilirsiniz. Kavanozların kapaklarını kapatın ve tencereye yerleştirin. Sıcak su içerisinde 30 dakika kaynatın ve soğuduktan sonra konserveyi saklayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Domates nasıl saklanır?
  2. Avokado nasıl saklanır?
  3. Çilek nasıl saklanır?
  4. Asma yaprağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!