Alman Yemekleri: Alman Mutfağından 22 Farklı Tarif
Almanya'da ne yenir, ne içilir? Almanya'nın ne yemeği meşhur? Almanlar en çok ne yer? İşte, Alman mutfağından mutlaka denemeniz gereken 22 farklı tarif:

Alman mutfağı, sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle sürekli değişen ve gelişen bir mutfaktır. Hem bölgesel, hem de ulusal nitelikte birçok yemeğe ev sahipliği yapmaktadır. Alman mutfağının temel gıdaları et, sebze, balık, garnitür ve tatlılardan oluşur. Et tüketiminde ise en çok domuz eti tercih edilir. Almanlar kahvaltıda ekmek, reçel, marmelat ve kahve tüketir. Günün ana öğünleri ise genellikle öğle yemeklerinde tüketilir. Almanya'da hafta sonları arkadaşlarla birlikte yapılan uzun öğünlerin yeri de bir başkadır. 

  1. Alman Brotchen Ekmekleri

Alman kahvaltılarının vazgeçilmezi olan brotchen ekmekler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Genellikle sandviç yapımında kullanılır.

  1. Et Rouladen

İsteğe göre kırmızı et, isteğe göre de domuz pastırmasından hazırlanan bu yemek, Macaristan mutfağında da sık sık tüketilir. Hazırlanan et suyu, etin üzerine dökülerek servis edilir.

  1. Koenigsberger Köftesi

Ekmek, kıyma ve kapari sos eşliğinde hazırlanan bu köfte, Alman köftesi olarak da bilinir. Soslu bir şekilde sunulur. Ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Bratkartoffeln

Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bratkartoffeln, Almanya'nın patates kızartması olarak bilinir. Pastırma ve kızarmış soğan eşliğinde sunulur.

  1. Alman Usulü Patates Salatası

Patates, frenk soğanı ve tavuk eti ile hazırlanan bu salata, 'kartoffelsalat' ismiyle de bilinir. Klasik patates salatasından sıkılanlar için idealdir.

  1. Butter Noodle

Sadece 4 malzemeden oluşan butter noodle, bir makarna çeşididir. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. İsteğe göre sade veya makarna sosları ile birlikte sunulabilir.

  1. Labskaus

Ana malzemeleri patates, et ve pancar olan bu yemek, Alman mutfağında sık sık tüketilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle dikkatleri çeken bir yemektir.

  1. Maultaschen

Et dolgulu bir hamur yemeği olan maultaschen, 'Alman dumplingi' olarak da bilinir. İç harcı pastırma ve ıspanaklı harç ile doldurulur.

  1. Kohlrouladen

Kıymalı, pirinçli veya bakliyatlı bir şekilde hazırlanan kohlrouladen, Alman usulü lahana sarmasıdır. 30 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir.

  1. Kaese Spaetzle

Almanya'nın geleneksel yemeği olan kaese spaetzle, un, süt ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Bir makarna çeşidi olarak da bilinir.

  1. Himmel und Erde

Hem Almanya'da, hem de Hollanda'da popüler olan bu yemek, patates, soğan ve elma ile hazırlanır. Kelime olarak 'cennet ve dünya' anlamına gelmektedir. 

  1. Germknodel

Alman ve Avusturya mutfağında sık sık kullanılan germknodel, bir hamur çeşididir. Kek ve farklı tatlıların yapımında kullanılır. Meyveli soslarla birlikte sunulabilir.

  1. Eintopf

Sosis, havuç, fasulye ve patates ile hazırlanan bu yemek, ana öğünlerde sunulur. Hazırlaması 15 dakika süren eintopf, 1 saatlik pişirme süresinin ardından servis edilir.

  1. Pumpernickel

Çavdar unu ve çekirdek taneleri ile hazırlanan pumpernickel, bir ekmek çeşididir. Kalorisi diğer ekmek çeşitlerine göre daha düşüktür.

  1. Schnitzel ve Patates Salatası

Alman Şef Michael Riemenschneider'in özel tarifi olan schnitzel ve patates salatası, Alman mutfağının en sevilen ikilisidir.

  1. Kartoffelpuffer

Patates ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, kızartma usulüyle pişirilir. Bir çeşit patates mücveri olarak da bilinir.

  1. Kasekuchen

Labne ve limon kabuğu ile hazırlanan kasekuchen, hem görünümü, hem de yapılışı ile cheesecake tariflerini andırır. Çayın yanında sunulabilir.

  1. Nussecken

Ortalama 25 dakika içinde hazırlanan nussecken, 'fındık köşeleri' ismiyle de bilinir. Almanya'da yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir. 

  1. Currywurst Sos

Genellikle kahvaltılarda sunulan bu sos, Berlin sokaklarında karşınıza çıkabilecek lezzetlerden biridir. Ortalama 20 dakikada hazırlanır.

  1. Donauwelle

Vişne, çikolata, krema ve kekten oluşan donauwelle, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan alman tatlılarından biridir. 

  1. Bienenstich

Badem, krema ve yumuşak kek ile hazırlanan bienenstich, 'arı sokması pastası' olarak da bilinir. Özel günlerin vazgeçilmez tariflerinden biridir.

  1. Berliner

Mayalı hamur ile hazırlanan bu tatlı, reçel, çikolata sosu gibi farklı tatlarla birlikte sunulur. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanır, üzeri pudra şekeri ile tatlandırılır.


Şunlara da göz atın;

  1. Kıbrıs yemekleri
  2. Meksika yemekleri
  3. Tayland mutfağı yemekleri
  4. Rus yemekleri
  5. İngiliz yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?