Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik kebabı, Gaziantep yöresiyle özdeşleşmiştir. Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu yemek, közlenmiş patlıcan, yoğurt, kıyma ve özel sostan oluşur. Porsiyonu yaklaşık 405 kalori olan Ali Nazik, etli menü hazırlamak isteyenler için idealdir.
Ali Nazik kebabından önce midenizi yumuşatmak ve sindirimi kolaylaştırmak isterseniz, nefis kıvamıyla mercimek çorbasını deneyebilirsiniz. 20 dakikada hazırlanan mercimek çorbası, kış aylarında içinizi ısıtır. Tarhana çorbası da, ana yemeğe geçmeden önce tercih edebileceğiniz çorba çeşitlerinden biridir. Hafif ve doyurucu olduğu için, kalabalık sofralarda sunulabilir. Kebabın tamamlayıcısı olacak pirinç pilavı, özellikle etli yemeklerin yanında sunulur. Yalnızca 4 malzemeden oluşan pirinç pilavını, şehriye ile zenginleştirebilirsiniz. Domates ve biber ile hazırlanan bulgur pilavı, pirinç pilavına göre daha az kalorili ve daha hafiftir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin de ilk tercihlerinden biridir. Ali nazik kebabının tek başına doyurucu olduğunu düşünenler, kebabın lezzetini artırmak için çoban salatayı tercih edebilir. Ali naziğin yanında hafif salatalar sunmak her zaman idealdir. Mevsim meyveleri ve sebzelerinden hazırlanan bu salatayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. En hafif yemeklerden biri olan taze fasulye, ana yemekleri tamamlayıcı bir lezzettedir. Porsiyonu yaklaşık 70 kalori olduğu için, diyet listelerine de eklenebilir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan barbunya pilaki, soğuk bir şekilde servis edilir. Kalori değeri düşüktür. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Ali naziğin yanında içecek bir şey sunmak istiyorsanız, ilk tercihiniz naneli ayran olabilir. Ferahlatıcı etkisiyle naneli ayran, özellikle yaz aylarının favorisidir. Her şeyiyle eksiksiz bir menü oluşturmak isteyenler, tatlı tercihini kolay bir şekilde hazırlanan ve hafifliği ile mideyi yormayan dondurmalı irmik helvasından yana kullanabilir. Şunlara da göz atın;