Alabalık Nasıl Pişirilir?
Alabalık nasıl temizlenir? Alabalık nasıl pişirilir? İşte alabalık pişirme yöntemleri:

Alabalık tatlı, serin sularda yetişen bir balık türüdür. Suyun derinliklerinde parlak görünüme sahio balıklardandır. Alabalık yetiştiriciliği için özel tesisler bulunur. Türkiye’de de birçok yerde alabalık tesisleri vardır. Diğer balıklar gibi alabalığında sağlığa faydaları oldukça fazladır. Lezzetli ve az yağlı bir balıktır. Peki alabalık nasıl pişirilir? Sizlere alabalık pişirme yöntemlerinden bahsettik.


Alabalık Nasıl Temizlenir?

Alabalık temizliğini evde kendiniz de yapabilirsiniz. 

  1. Yapmanız gereken ilk işlem balığın pullarını ayıklamaktır. Bıçak yardımı ile balığın yüzeyinde önünde ve arkasında bulunan pullar temizlenir.
  2. Karnına çizik atılarak iç organları çıkartılır. 
  3. Ardından balığın içi ve dışı yıkanarak temizleme işlemi bitirilir.
  4. Balıkları satın alırken aldığınız yerden rica ederseniz sizin için ayıklayacaklardır, ancak evde de yukarıda anlattığım yöntemle hazırlayabilirsiniz. 


Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

  1. Alabalık temizlendikten sonra bütün pişirmek istiyorsanız direk, parçalar halinde pişirmek istiyorsanız filetolarını ayırdıktan sonra fırın tepsisine dizin. 
  2. Alabalık az yağlı bir balık olduğu için üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. 
  3. Balık baharatlanır ve damak tadınıza göre yanına sebzeler atarak 180 derece fırında pişirilir. 


Tavada Kızartma Alabalık Nasıl Pişirilir?

  1. Tavada alabalık pişirmek için balık filetolarına ayrılır. 
  2. Ardından mısır unu ve baharatlara bulanarak kızartılır. 
  3. Kızartma olarak yapılan alabalık yanında salata ile servis edebilirsiniz. 


Izgarada Alabalık Nasıl Pişirilir?

  1. Alabalık ızgarada, temizlendikten ve ayıklandıktan sonra pişirmeye geçilir.
  2. Sıcak ızgaraya koyulan alabalık arkalı önlü pişirilir.
  3. Sık sık oynatmamak ve arkası, önünü eşit dakikalarda pişirmeye özen gösterin. 


Alabalık Buğulama Olarak Nasıl Pişirilir?

  1. Balık temizledikten ve ayıklandıktan sonra tencereye balıklar dizilir.
  2. Soğan, patates, salça, biber ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte istediğiniz baharatlar ile birlikte pişirebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Mezgit balığı nasıl pişirilir?
  2. Lüfer nasıl pişirilir?
  3. Palamut nasıl pişirilir?
  4. Somon nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli