Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ahududu ve böğürtlenin farkı nelerdir? Ahududu nasıl anlaşılır? Böğürtlen nasıl anlaşılır? İşte, sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen ahududu ve böğürtlenin farkı:

Gülgiller familyasına ait meyveler olan ahududu ve böğürtlen hem görünümü, hem de lezzetiyle yaz aylarının en sevilen meyvelerindendir. Kanı temizleyen, ağrı kesici etkisi olan ve idrar söktürücü özellikleri bulunan ahududu ve böğürtlen, aynı familyadan geldiği için sık sık birbiriyle karıştırılır. Ahududu ve böğürtlenin en önemli işlevi, kandaki şeker seviyesini düşürmesidir. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen bu meyveler, genelde tatlı yapımında kullanılır. Peki, ahududu ve böğürtlen nasıl ayırt edilir? İşte, ahududu ve böğürtlenin farkları:



Ahududu



Böğürtlen


Ahududu ve Böğürtlenin Farkları Nelerdir?

  1. Dayanıklılık: Ahududu ve böğürtlen, çalılıklarda, bahçelerde ve ormanda yetişir. Fakat böğürtlenin yetiştirilme alanı ahududuya göre daha geniştir. Böğürtlen, ahududuya göre dayanıklıdır. Tozu sevdiği için yol kenarlarında bile görülebilir. Ancak bu durum ahududu için geçerli değildir.
  2. Nem Oranı: Daha önce söylediğimiz gibi bu iki meyve de sıcak iklimleri sever. Ancak böğürtlen tozlu yerlerde de kendi kendine yetişebilir. Dağ kenarında yolculuk yaparken böğürtlene rastlama imkanınız oldukça yüksektir. Ahududu özel bakım gerektiren ve nemli ortamları seven bir meyvedir. Bu yüzden yol kenarında rastlama ihtimalini daha düşüktür.
  3. Dikenlilik: Ahududu ve böğürtlen, dikenli bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile diğer meyvelerle de karıştırılırlar. Bazı yörelerde böğürtlene 'diken dutu', ahududuya ise 'dağ çileği' denilir.
  4. Renk: Ahududu ilk başlarda yeşil, sonradan kırmızı rengine döner. Böğürtlen ise lacivert, patlıcan moru ya da siyah rengindedir.
  5. Büyüklük: Boyutlarına göre böğürtlen, ahududuya göre daha büyüktür. Gelişimlerini tamamladığında ahududu fasulye boyutuna ulaşırken, böğürtlen çilek kadar büyüyebilir.
  6. Şekil: Ahududu, çileğe benzer bir görünüme sahiptir. Böğürtlen ise ahududuya göre daha yuvarlak bir yapıdadır.
  7. Tat: Bu iki meyveyi görünüşlerine bakarak ayırt edemiyorsanız, mutlaka tatlarına bakın. Ahududu daha tatlımsı bir meyvedir. Böğürtlen ise mayhoş ve ekşi bir tada sahiptir.


Şunlara da göz atın;

  1. Ahududunun faydaları nelerdir?
  2. Gerçek ve sahte bal nasıl anlaşılır?
  3. Pratik meyveli tatlılar
  4. Ejder meyvesi nasıl yetiştirilir?
  5. Pudra şekerli tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!