Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir: Ağız Kokusuna Doğal Çözümler
Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusuna ne iyi gelir? İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz ağız kokusuna iyi gelen doğal yöntemler:

Yediğiniz yiyecekler, ağız içinde oluşan bakteriler, enfeksiyonlar veya diş eti hastalıkları ağız kokusuna neden olur. Özellikle soğan, sarımsak gibi yiyecekler ağız kokusunun artmasına ve yoğun bir koku oluşmasına neden olur. Ağız kokusunu gidermek için ilk yapılması gereken, kokunun neden oluştuğunu bulmaktır. Şeker hastalığı ağızda asetona benzer bir koku oluşmasına, böbrek yetmezliği ise balık kokusuna benzer bir koku oluşturur. Bunun yanı sıra açlık, ağız kuruluğu ve diyet yapmak da ağız kokusunun nedenlerindendir. Peki, ağız kokusunu gidermek için ne yapılır? Evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir? İşte, ağız kokusuna iyi gelen doğal çözümler:

Ağız Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapılır?

  1. Daha önce bahsettiğimiz gibi kokunun nedeni çoğunlukla ağız içinden kaynaklanır. Bu yüzden en kısa sürede diş hekimine gitmek ve çürüklerin tedavi edilmesi gerekir.
  2. Diş hekiminin kontrolü sonucunda varsa diş eti hastalıkları da tedavi edilir.
  3. Diş taşlarını temizletmek de ağız kokusunun azalmasına yardımcı olur.
  4. Dişlerinizi günde 3 kez fırçalayın. Fırçalama esnasında çok bastırmamaya özen gösterin.
  5. Ağız içinde oluşan enfeksiyonlar varsa, mutlaka doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.
  6. Uzun süre aç kalmamaya özen gösterin.
  7. Günde 1 kez gargara yapın.
  8. Mutlaka diş ipi kullanın.
  9. Lokmaları iyice çiğneyin. Bu sayede tükürük salgısının artmasını sağlayabilirsiniz.
  10. Burun tıkanması nefesin ağızdan alınmasına ve ağzın daha çabuk kurumasına yol açar. Bu yüzden uyumadan önce burun tıkanıklığını gidermeye çalışın.
  11. Tütün ve tütün ürünleri ağız kokusunun ağırlaşmasına neden olur. Bu nedenle sigara ve tütün ürünleri kullanmayın.
  12. Diş aralarında kalan yemek parçaları, ağız kokusuna yol açabilir. Özellikle geceleri diş arasında kalan artıklar bakteriler tarafından çürütülür. Uyurken tükürük salgısı da azaldığı için, sabah uyandığınızda ağzınızın kötü koktuğunu fark edebilirsiniz. Ağız kokusundan kurtulmak ve diş aralarını temizlemek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem sakız çiğnemektir. Ancak şekerli ve naneli sakızlar genellikle işe yaramamaktadır. Bu yüzden şekersiz sakız çiğneyerek ağız temizliğinize dikkat edebilirsiniz.
  13. Karanfil çiğnemek ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.

Ağız Kokusuna İyi Gelen Doğal Yöntemler

  1. Tarçın:


Tarçın, ağız içinde oluşan bakterilere karşı mücadele eden bir besindir. Keskin kokusuyla ağız kokusunun azalmasına yardımcı olur. Tarçını, yediğiniz yemeklere veya içeceklere ilave ederek ağız kokularını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Veya tarçınlı su tarifinden yararlanabilirsiniz.

  1. Su:


Ağız kuruluğunun ağız kokusuna neden olduğunu söylemiştik. Bu kuruluğu geçirmek ve tükürük salgısının artmasına yardımcı olmak için, gün içinde bol bol su için. Yeterli miktarda su içmek, ağız kokularının azalmasına yardımcı olur.

  1. Peynir:


Peynir, ağızdaki asit oranını ve çürük oluşumunu azaltır. Ayrıca peynir yemek, ağız kokularının giderilmesine de yardımcı olur.

  1. Havuç, Elma, Armut:


Elma, armut ve havucun içerisinde bulunan lifler, tükürüğü temizler. Ayrıca nefesin tazelenmesine de yardımcı olur. Bu yüzden ağız kokusu durumunda bu besinlerden birini tüketebilirsiniz.

  1. Limon:


Limon da ağız kokusunu geçiren ve ağız içindeki bakterilerin azalmasını sağlayan besinlerden biridir. Limonu küçük parçalar halinde dilimleyin ve sade sodanın içerisine atın. Soda bittiğinde içindeki limon dilimlerini yiyerek ağız kokusunun azaldığını görebilirsiniz.

  1. Nane-Maydanoz:


Nanenin ağız kokusundaki etkilerini bilmeyen yoktur elbet. Birkaç dal maydanoz veya birkaç yaprak nane, ağız kokularının anında kesilmesine yardımcı olur. 

  1. Kahve:


Ağız boşluğundaki bakterilerin ağız kokusunun en yaygın nedenlerinden biridir. Bu bakterileri önlemek için, yemeklerden sonra Türk kahvesi içmek ağız kokularını önemli ölçüde azaltır.

  1. Yoğurt:


Yoğurt, probiyotiklerden zengin bir yiyecektir. Bu özelliği ile düzenli olarak yoğurt tüketmek, ağız kokusunu azaltma konusunda yardımcı olur.

Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı gargara tarifleri
  2. Diş ağrısına ne iyi gelir?
  3. Ağız yarası neden olur?
  4. Ağız kuruluğu nasıl geçer?
  5. Ev yapımı pastil tarifi

Haber Kategorileri

Ne İyi Gelir?

Lezzetli Haberler

Ocak Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Ocak Ayında Ne Yenir?
Kolay Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Menüsüne Çok Yakışacak 45 Nefis Yılbaşı Tatlısı
Ayfer Yavi Börek Yapmanın Püf Noktalarını Anlatıyor
Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Şelengo Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Kilo Vermeye Çalışırken Yapılan 15 Hata