Tütsü yakmak, çok eski zamanlara dayanan ve kötü ruhları uzaklaştırmak için uygulanan alışkanlıklardan biridir. Günümüzde birçok farklı malzemeden oluşan tütsüler, evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmak, arınmak ve pozitif enerjiyi yakalamak için uygulanır. Özellikle bitkilerle yapılan tütsüler, daha fazla tercih edilir. Kış aylarında bağışıklığımızı güçlendiren, şifa dolu adaçayı da tütsü yapımında kullanılan malzemelerden biridir. Peki, adaçayı tütsüsü ne işe yarar? Gelin, birlikte inceleyelim.
Adaçayı yakılan ortamda, kötü enerjilerin uzaklaştırıldığına inanılır. Özellikle evinizde ağırlık varsa, evin içindeyken kendinizi sürekli yorgun ve uykulu hissediyorsanız, adaçayı tütsüsünü deneyebilirsiniz.
Adaçayı, içindeki uçucu yağların etkisiyle sinirler üzerinde sakinleştirici bir görev görür. Adaçayı tütsüsü yapılan ortamın, sakinleştirici ve rahatlatıcı etkileri olduğu söylenir.
Gün içinde sık sık kötü düşünceleri aklınıza getiriyor ve stresle dolu oluyorsanız, adaçayı kokusunun kan dolaşımını düzenlediğini ve stresi uzaklaştırdığını söyleyebiliriz.
Adaçayı yakıldıktan sonra ortaya çıkan kokulu dumanın, havadaki mikropları kırma konusunda oldukça etkili olduğu söylenir.
Adaçayı tütsüsünün negatif etkileri kişiden ve ortamdan uzaklaştırdığı düşünülür. Bu yüzden nazarı yok etmek için de, tercih edilir.
Adaçayının yakıldığı ortama bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Bu yüzden yeni başlangıç yapmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilir. Adaçayını yaktıktan sonra ortaya çıkan küller, pencereden savrulur. Böylece kötü enerjinin çıktığı ve bolluk bereketin geldiği düşünülür.
Yukarıdaki inanışların yanı sıra, adaçayı yakmanın somut bir faydası daha var. Adaçayı kokusu, sinek ve böceklerden kurtulmanızı sağlar. Bu koku sinekleri rahatsız ettiği için, özellikle yaz aylarında tercih edilebilir.
Önemli Not: Adaçayı tütsüsünün kokusu ağır olduğu için, tütsüyü hazırlarken pencerelerinizi açmayı ve evi havalandırmayı unutmayın.
Şunlara da göz atın;