Açma, yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla en sevilen hamur işlerinden biridir. Ancak doğru pişirme tekniği kullanılmazsa, istediğimiz o pamuk gibi sonuçtan uzaklaşabiliriz. Bu yazıda, açmanın neden fansız pişirilmesi gerektiğini ve ideal fırın ayarlarını anlatıyoruz.
Açma gibi yumuşak, kabarık hamur işlerinde fan kullanmak genellikle önerilmez, çünkü fan kurutabilir.
Fansız pişirme (alt-üst ayar) sayesinde açmanın içi yumuşak, dışı hafif kızarmış olur.
Fanlı pişirirsen açmaların dışı erken kızarır, içi tam pişmeden kuruyabilir.
Genellikle 170-180°C fansız ayarda, daha dengeli kabarıp güzel pişer.
Eğer üstü geç kızarıyorsa, son birkaç dakika fan açılarak hafif renk verilebilir.
Şunlara da göz atın: