Evde Ekmek Yapımı: 7 Farklı Ev Yapımı Ekmek Tarifi
Evde ekmek nasıl yapılır? 7 farklı ve pratik ev yapımı ekmek tarifi
Temel ihtiyaçlardan biri olan ekmek, sofraların en özel köşesinde kendine yer bulur.  Son zamanlarda artış gösteren ev yapımı ekmekler, dışarıdan alınanlara göre daha sağlıklıdır. Mis gibi kokusu ve yumuşaklığı ile her yemeğin yanına yakışan ekmekler, birbirinden farklı çeşitlere sahiptir. Karadeniz'in özgün lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hafifliğe ile her zevke hitap eden sütlü ekmek ve Fransız mutfağından dünyaya yayılan baget ekmek en sevilen çeşitler arasında yer alır. Genellikle zor olduğu düşünülse de, evde ekmek yapmak oldukça kolaydır. Ekmek yapımında ihtiyaç duyulan malzemeler un, su, süt, tuz, toz şeker ve mayadır. Ev yapımı ekmek tariflerinde en çok kuru ve instant maya kullanılır. Yapılacak ekmek çeşidine göre tarif ölçüleri değişiklik gösterir. Ev yapımı ekmeklerin hazırlık süresi 15 dakika, mayalama süresi 50-60 dakika ve pişirme süresi 25-30 dakika arasında değişiklik gösterir. Yazımızda en çok beğenilen ve en pratik ekmek çeşitlerini sizler için derledik. İşte, 7 farklı ev yapımı ekmek tarifi:  


  1. Klasik Ekmek


Ülkemizde en çok tüketilen ekmek çeşidi klasik ekmektir. Ana malzemeleri beyaz un, ılık su, süt ve instant mayadır. Sofraların baş tacı olan klasik ekmeğin hazırlama süresi 15, pişirme süresi ise 30 dakikadır.


  1. Ev Yapımı Somun Ekmek


Fırınlarda hazırlanan ve en fazla satılan ekmek çeşitlerinden biri de somun ekmektir. Somun ekmek yapımında beyaz un ve yaş maya kullanılır. Tava ekmeği olarak da bilinen somun ekmeğin en önemli özelliği, üzüm pekmezi ile tatlandırılmasıdır.


  1. Kolay Ekmek Tarifi


Evde zahmetsiz bir şekilde ekmek yapmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla kolay ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hazırlaması yalnızca 15 dakika olan kolay ekmeğin pişirme süresi 30 dakikadır.


  1. Kuru Mayalı Ekmek Tarifi


Ekmek yapımında kullanılan kuru maya, Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen maya çeşididir. Çözünmesi yaklaşık 15 dakika olan kuru maya, ekmeğe lezzet katar. Kuru mayalı ekmek, klasik ekmeklerden farklı olarak yuvarlak bir biçimde sunulur.


  1. Yaş Mayalı Ekmek


Ülkemizde en fazla kullanılan maya çeşitlerinden biri de yaş mayadır. %70'i sudan oluşan yaş maya, kısa sürede çözünür. Yaş mayalı ekmek, hafifliği ve lezzeti ile ön plana çıkan tariflerden biridir.


  1. Mayasız Ekmek


Ekmek, poğaça, çörek gibi hamur işi tariflerde maya kullanmaya alışkınız. Fakat maya kullanmak istemeyenler için de özel bir tarifimiz var. Ana malzemeleri un, süt, yağ ve kabartma tozu olan mayasız ekmek tarifi, yaklaşık 1 saat içinde sofralardaki yerini alır.


  1. Evde Tam Buğday Unlu Ekmek


Uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen ekmek çeşidi, tam buğday unlu ekmektir. Ana malzemeleri tam buğday unu, süt, su ve yaş maya olan tam buğday unlu ekmeğin kalori değeri, diğer ekmek çeşitlerine göre daha düşüktür.


Ekşi maya yapımına da göz atın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları