6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri Sahipleriyle Buluştu
Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Mutfak Dostları Derneği tarafından gerçekleştirilen 6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, 15 Ocak 2025’te düzenlenen törende sahipleri ile buluştu.

15 Ocak 2025’te gerçekleşen 6.  Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri gecesi; Türk gastronomi dünyasının önde gelen isimleri, basın mensupları ve kanaat önderlerinin aralarında bulunduğu davetlilerin katıldığı bir törende gerçekleşti.

Mutfak Dostları Derneği’nin 2018’de onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri  bu yıl "Yılın Servis Ödülü" kategorisinin de eklenmesiyle on iki ana kategori ve iki özel ödül ile sahipleri ile buluştu.

6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri kazananları şöyle sıralandı:

1.          Yılın Türk Şefi: Bahtiyar Büyükduman

2.          Yılın Yabancı Şefi: Carlo Bernardini

3.          Yılın Genç Şefi: Ecem Karakuş

4.          Yılın Pasta Şefi: Ghislain Gaille

5.          Yılın Geleneksel Lokantası: Ali Mürdün, Hatay

6.          Yılın Yabancı Konsept Lokantası: Sankai by Nagaya, İstanbul

7.          Yılın Tek Ürün Geleneksel Lokantası: Hüsamettin Usta Kocabaylar Kebap, Denizli

8.          Yılın Pastanesi veya Tatlı Evi: Sevinç Pastanesi, İzmir

9.          Yılın Ürün Satış Noktası (Yiyecek & İçecek): Doğal Dükkân, Kavacık - İstanbul

10.        Yılın Gastronomi Kitabı: Hünkâr- Feridun Ügümü

Amida’nın Ruhu, Diyarbakır'dan İstanbul'a Likörlü Hayat - Silva Özyerli

1.          Yılın Dijital Yayını: Mutfaktan Sesler - MSA

2.          Yılın Servis Ödülü: Sunset Grill&Bar, İstanbul

 

Gecede Jüri Özel Ödülü; ülkemizde eğittiği şeflere yalnızca teknik bilgi değil aynı zamanda yaratıcı bir vizyon ve mesleki tutku kazandırmadaki katkıları sebebiyle uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Erich Ruppen’e verildi. Ruppen 2017 yılından bu yana Le Cordon Bleu İstanbul’da Yönetici Eğitmen Şef olarak görevine devam ediyor.

Tuğrul Şavkay Başarı Ödülünü ise, alkollü içkiler üretimindeki derin bilgi birikimi ile özellikle rakı kültürümüze yaptığı uzun soluklu katkıları ile Mehmet Başkaya aldı. Kariyerine ülkenin köklü kurumlarından Tekel’de başlayan ve özelleşme süreci sonrasında sektörün gelişimine de katkı sunmaya devam eden Başkaya, sektöre destek olmaya ve deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Esin Sungur, 6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri ile ilgili şunları söyledi: “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, gastronomi dünyamızda sürdürülebilir ve tarafsız bir referans noktası olma amacıyla 2018 yılında çıktığı yolda ilerliyor. Derneğimiz yaklaşık 35 yıldır Türk gastronomisinin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen bir kurum olarak bu alandaki tüm bileşenleri içeren bir modelde, başarıyı takdir ve teşvik etmeyi en önemli sorumluluklardan biri olarak görüyor. Bu yıl ödül programına eklediğimiz “Yılın Servis Ödülü” kategorisi ile misafir deneyimini oluşturan unsurların başında gelen servis ekiplerine de özel bir dikkat çekmekten mutluluk duyuyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada gastronomide başarı dediğimizde şeflerden, restoranlardan, eğitimden, sağlıklı bir tedarik zincirinden, tarımdan, yerel ve özgün üretimden, servisten, turizmden, yeme-içme kültüründen, yaratıcılık ve dünyaya entegrasyondan; kısacası oldukça kompleks ve katmanlı bir konudan bahsettiğimizi biliyoruz. Bu alanı tüm boyutlarıyla yakından izleyerek, tüm projelerimizi ülkemizin bu alandaki potansiyelini en üst düzeyde gerçekleştirmesine ve bu konudaki bilinçli kitlenin artmasına katkı sunma vizyonu ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Su İçmek Sivilcelere İyi Gelir Mi?
D Vitamini Eksikliğinde Görülen 8 Belirti
Tahin Nasıl Saklanır: 3 Farklı Yöntem
Kaşıntıya İyi Gelen 5 Esansiyel Yağ
Grip Mevsimi Var Mı?
Kestane Nasıl Seçilir: Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta