Az malzemeli kolay tatlılar ve 5 malzemeli kolay tatlılar listemize yeni bir liste daha eklemek isteriz. Maksimum 4 malzeme ile hazırlanan lezzetli tatlılar yapmaya ne dersiniz? Sizler için listelediğimiz 10 lezzetli tatlı aşağıda. İşte, birbirinden lezzetli, maksimum 4 malzemeli, 10 tatlı tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve bir dondurma kalıbına alarak hemen servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: İlk olarak tabanı kalın bir tavaya unu ekleyin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun. Kavurma işleminin ardından topakları yok etmek için süzgeçten geçirin. Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün. Güzelce karıştırın. Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın. Daha sonra su bardağının arkasıyla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın. Hazırladığınız helvası 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Gün kurusu kayısıları 10 dakika sıcak suda bekletilip yumuşatın. Yumuşayan kayısıları püre haline gelene kadar robottan geçirin. Fındık ve hindistan cevizini ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Tezgaha folyo serip lokumu üstüne alın. Şekil verilirin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dilimleyip yarısı kakaoya yarısını hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Yulafı mutfak robotundan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Hindistan cevizi ve sürülebilir çikolatayı ilave edip hafif yoğurun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Çikolata toplarını yağlı kağıt serili bir kaba dizin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip soğuk servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: Nar suyunun yarısını ve şekeri tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Tencereyi ocaktan alıp kalan nar suyu, limon suyu ve nar şurubunu ekleyin. Narlı karışımı iyice karıştırın. Hava geçirmeyen bir kaba (kapaklı çelik bir kaba) aktarıp buzlukta 6 saat bekletin. Altı saat sonunda kabı buzluktan alıp sorbeyi çatalla ezin. Birer saat aralıklarla bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Kabı tekrar buzluğa yerleştirip 4-5 saat daha bekletin. Dondurma kaşığıyla şekil verip servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: Su ile nişasta çırpılarak açılır. Şeker, nişastalı su ve kalan su tencereye alınarak kıvam alana kadar kaynatılır. Kaplara pay edildikten sonra pekmez dökerek servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir. Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine leblebi tozu eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra şeker ve süt ilave edilir. Süt çekilinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Süt tamamen çekildiğinde, helva servis tabaklarına alınır ve servis edilir.
Malzemeler:
300 g donmuş frambuaz
1 adet olgun mango (300 g civarı)
4-5 yemek kaşığı su
Taze kırmızı meyveler + nane
Yapılışı: Mangoyu soyun ve ufak küpler halinde doğrayarak buzlukta dondurun. Daha sonra el blenderi ile ezerek dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. Donmuş frambuazı derin bir kaba alın ve az su ilave ederek el blenderi ile ezin. Yine dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.) Top top hazırladıktan sonra taze kırmızı meyveler ve nane ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Karpuzu ikiye kesin ve ufak bir dondurma kaşığı veya büyük parizyen bir kaşık ile top top çıkartın. İçindeki çekirdekleri temizledikten sonra çubuklara geçirin ve buzluğa sığacak bir tepsiye dizerek donana kadar buzlukta bekletin. Donan karpuz lolipoplarını içi oyulmuş karpuza yerleştirin ve etrafına bol buz ve nane ilave ederek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru kayısıları yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin. Ertesi gün kayısıları süzmeden üzerine toz şeker ilave ederek kendi suyu ile pişirin. Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kayısılar soğuyunca ortadan kesip aralarına kaymak ve üçer tane Antep fıstığı yerleştirin. Kenarlarını toz Antep fıstığına bulayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.
Şunlara da göz atın;