23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na Özel Eğlenceli ve Sağlıklı Lezzetler
Şef Pelin Bozkurt Bilgiç’in mutfağına girdik ve bu kez çocuklara özel tariflerle harika bir çekim yaptık. Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli yemekler sizleri bekliyor. Haydi buyurun…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na Özel Eğlenceli ve Sağlıklı Lezzetler

Bu yıl 23 Nisan sofraları; neşe, yaratıcılık ve sevgiyle dolsun. Bu özel günü, hem eğlenceli hem de sağlıklı lezzetlerle taçlandırmaya ne dersiniz? Somon kafadan kedi pankeke, gizli bahçe brownie'sinden yoğurtlu dondurmaya kadar birbirinden yaratıcı tariflerle miniklerin bayramını unutulmaz kılmaya hazır mısınız?

Pelin Bozkurt Bilgiç
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Somon Kafa

somon kafa

  1. 1 bardak domatesli burgu makarna (pişmiş)
  2. 1 dilim somon
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 tatlı kaşığı limon suyu
  5. 1/2 çay kaşığı kimyon

Somonu zeytinyağı, limon suyu ve kimyon ile tatlandırıp fırında pişirin. Tabağa somonu alın. Üzerine domateslerden göz, kırmızı biberden papyon yapabilirsiniz. Daha da eğlenceli olması için burgu makarnaları saç şeklinde somonun etrafına yerleştirin.Afiyet olsun.

Meyveli Çiçek

  1. 1/2 bardak badem unu
  2. 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  3. 1 yemek kaşığı kakao
  4. 2 yemek kaşığı pekmez
  5. 1 muz (ezilmiş)
  6. 1 çay kaşığı tarçın

Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir hale getirin.

  1. 1/2 bardak yoğurt
  2. 2 yemek kaşığı bal
  3. Taze meyve

Yağlı kâğıda kakaolu karışımı çiçek şeklini vererek hazırlayın. Üzerine yoğurdu yayın. Meyveleri dizin. Dondurucuya atın en az 2 saat donmasını bekleyin.

Pilav Waffle

  1. 1 bardak pişmiş pilav
  2. 1 havuç (rendelenmiş)
  3. 1 kapya biber (küp şeklinde doğranmış)
  4. 1/2 kabak (küp şeklinde doğranmış)
  5. 2 dal maydanoz
  6. 1 yumurta (çırpılmış)
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırın. Waffle makinesini açın, yağlayın. Karışımı ikiye bölüp yerleştirin. Pişince yanına küçük bir içecek ile keyifli bir yemek haline getirin.

Kedi Pankek

  1. 1 yumurta
  2. 1/2 bardak tam buğday unu
  3. 1/2 bardak süt
  4. 1 yemek kaşığı pekmez
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 tatlı kaşığı karbonat (1 çay kaşığı limon suyu ile aktive olmuş)

Yumurtayı iyice çırpın. Tüm malzemeleri bir araya getirin. Karıştırın, 15 dakika aktive olmasını bekleyin. Tavayı kızdırın, 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça ile yayın. Pankeki bir kepçe ile tavanın ortasına koyup minik kulaklar yapın. 3 dakika sonra diğer tarafını çevirin. Kenara alın. Hamur bitene kadar devam edin. Üzerine bal gezdirip taze meyvelerle keyifle çocuklara ikram edin.

Sağlıklı, Yoğurtlu, Sade Çikolatalı Dondurma

  1. 1 bardak yoğurt
  2. 3 yemek kaşığı bal
  3. 1 muz (ezilmiş)
  4. 1 yemek kaşığı pekmez
  5. 1 tatlı kaşığı kakao

Yoğurt, bal ve muzu karıştırın. Rondodan geçirin. İkiye bölün. Bir yarısına 1 yemek kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı kakao ekleyin. Diğer yarısına ise dilediğiniz meyve parçalarını ekleyebilirsiniz. Elinizdeki dondurma kalıplarına yerleştirip dondurun.

Kıtır Tavuk

  1. 2 adet tavuk but
  2. 1 yumurta
  3. 1 yemek kaşığı yoğurt
  4. Tuz
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 3 yemek kaşığı tel şehriye

Tavukları güzelce yıkayıp derisinden ayırın. Derince bir kaba 1 yumurtayı koyup çırpın. İçine yoğurt, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kaba tel şehriyeleri alın. Tavuk butları önce yumurtalı karışıma bulayın, ardından tel şehriyeye bulayın. 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Yanında bol maydanoz ve kırmızı biberle renklenmiş bir salata güzel olur.

Spagetti Kuş Yuvası

  1. 1/2 ölçü spagetti (pişmiş)
  2. 300 gr köftelik kıyma
  3. 1 küçük soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  4. 1 diş sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı kekik

Kıyma ve diğer karışımları iyice yoğurun. Yuvarlak şekil verin. Tavada şekli bozmayacak biçimde pişirin. Küçük kapları yağlayıp içine önce pişmiş spagettileri yerleştirin. Ortasını açın ve köfteleri ortasına yerleştirin. Fırında 140 derecede, 20 dakika, biraz kıtır olacak şekilde pişirin.

ALTINA

  1. 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  2. 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  3. Tuz
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 2 yemek kaşığı su

Tavada iyice karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin. Tabağı hazırlarken domates sosunu alta koyun, üzerine kuş yuvasını yerleştirin. Yanında sağlıklı içecekler ikram edin. Afiyet olsun.

Gizli Bahçe Brownie

  1. 1 bardak badem unu
  2. 1 bardak kırmızı mercimek (1 gün suda beklemiş ama pişmemiş)
  3. 2 yumurta
  4. 1 kabartma tozu
  5. 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  6. 1 yemek kaşığı kakao
  7. 3 yemek kaşığı pekmez
  8. 1 muz (ezilmiş)
  9. 1 portakal (doğranmış)
  10. 1 kabak (rendelenmiş)
  11. 1 havuç (rendelenmiş)
  12. 1 dilim balkabağı (rendelenmiş)

Hepsini rondodan geçirin. Pürüzsüz bir karışım elde edin.Yağlanmış kağıtları kesip muffin kaplarına yerleştirin. Karışımı 3/4 doldurun, kabarmaları için mesafe bırakın. Üzerine pirinç patlağı veya kakaoya bulanmış mısır patlağı serpin. 160 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirin.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır, Terbiyesine Yumurta Konur Mu?
Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Badem mi, Yulaf mı? En Çok Tercih Edilen 5 Bitkisel Süt
Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?