2024 Eylül Ayında Favori Olan 10 Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Eylül ayı, sonbahar sebze ve meyvelerinin pazar tezgahlarında yerini almaya başladığı bir aydır. İşte, Eylül ayı boyunca okurlarımız tarafından çok sevilen 10 tarif:

Eylül ayı, sonbaharın başlangıcıyla birlikte doğanın sunduğu taze meyve, sebze ve balık çeşitleriyle dolu bir dönemdir. Bu ay, son yaz meyvelerinin yanı sıra sonbahar meyvelerinin de piyasaya çıktığı bir dönemdir. Özellikle üzüm, incir, elma, armut, nar, erik ve şeftali en taze halleriyle bulunur. Ayrıca, dikenli incir ve ayva da Eylül’ün favori meyveleri arasında yer alır. Eylül ayı, sebze çeşitliliği açısından da zengindir. Patlıcan, kabak, biber, fasulye gibi yaz sebzeleri hala taze bulunurken, ıspanak, pırasa, kereviz gibi kış sebzeleri de pazarlarda yerini almaya başlar. Balık sezonunun açılmasıyla, denizler en verimli dönemine girer. Özellikle palamut, Eylül ayının yıldızıdır. Bunun yanı sıra lüfer, çinekop, levrek, istavrit, sardalya gibi balıklar da bolca bulunur ve lezzetlidir.

Eylül Ayının Favori Tarifleri

  1. Fırında Palamut

Palamut, Eylül ayının favori balıklarından biridir. Soğan, domates ve biber ile birlikte fırında pişirilen palamut, bol limonlu bir salata eşliğinde sunulabilir. 

  1. Zeytinyağlı Pırasa

Pırasa, havuç, pirinç ve zeytinyağı ile hazırlanan pırasa yemeği, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu anlatımıyla zeytinyağlı pırasayı mutlaka deneyin.

  1. Macar Gulaş

Eylül ayının favori tariflerinden bir diğeri, macar gulaş oldu. Dana etinin defne yaprağı ve mercan köşk ile birlikte pişirilmesiyle hazırlanan macar gulaşı, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.

  1. Patatnik

Patates, un ve yumurta ile hazırlanan patatnik, Balkanların en sevilen lezzetlerinden biridir. Patatnik tarifini hem kahvaltıda, hem de öğle yemeklerinde sunabilirsiniz.

  1. Etli Kuru Fasulye

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan etli kuru fasulye, Eylül ayında da sofralarımıza konuk olmayı başardı. Kuru fasulyeyi, pilav ve turşu eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç

Domates, biber, sarımsak, tereyağı ve kaşar peyniri ile hazırlanan karides güveç, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. 30 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edebilirsiniz.

  1. Orzotto

Pirinç, bezelye ve kuşkonmaz ile hazırlanan orzotto, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Orzo pirinci kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kazandibi

Süt, şeker, nişasta ve pirinç unu ile hazırlanan kazandibi, ortalama 30 dakika içinde hazırlanır. Rulo şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Kornişon Turşu

Kornişon salatalık, sirke, şeker ve su ile hazırlanan kornişon turşu, yemeklerin yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ortalama 7-15 gün bekletildikten sonra tüketilir.

  1. Siirt Perde Pilavı

Pirinç, tavuk eti, badem, kuş üzümü ve fıstık ile hazırlanan perde pilavının dışı hamur ile kaplanır. Bakır tencerelerde pişirildikten sonra çevrilerek servis edilir.

Eylül Ayında En Çok Okunan Haberler

  1. Et sosları
  2. Kızılcık reçelinin püf noktaları
  3. Çalışanlar için pratik yemek tarifleri
  4. Eldeki biber yanmasına ne iyi gelir?
  5. Palamut nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı