2023 Temmuz ayı, mevsim meyve ve sebzelerinin bol bol tüketildiği bir ay oldu. Artan sıcaklıklar nedeniyle hem hafif yemeklere, hem de soğuk tatlıların sofraları renklendirdiği bir ayı geride bıraktık. Mevsim güzeli bamya, bezelye, taze fasulye, marul, kavun, karpuz, kiraz, vişne, kayısı, dut ve mürdüm eriği gibi lezzetler pazar tezgahlarında yerini aldı. İşte, Temmuz ayı boyunca okurlarımız tarafından en sevilen tarifler:
Tavuk göğsü, karışık ot ve baharatlarla hazırlanan airfryer'da tavuk göğsü, Temmuz ayının favorisi oldu. Yalnızca 30 dakika hazırlanan bu yemeği hala denemediyseniz, pilav ve salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Kıyma, soğan, yumurta ve galeta unu ile hazırlanan anne köftesi, ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alır. Piyaz ve salata eşliğinde sunulan klasik köfteyi, kızartma yerine fırınlama yöntemiyle de pişirebilirsiniz.
Sıcak yaz günlerinden bunalanların tercihi ise reyhan şerbeti oldu. Reyhan, şeker, tarçın ve limon ile hazırlanan reyhan şerbetini, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilir, buzdolabında dinlendirdikten sonra taze nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan tiramisu da, Temmuz ayının sevilen tarifleri arasına girmeyi başardı. Kedidili bisküvi, labne peyniri, granül kahve ve kakao ile hazırlanan tiramisuyu, soğuk kahveyle birlikte tüketebilirsiniz.
Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen şiveydiz, kuzu kuşbaşı, nohut, sarımsak ve yoğurt ile hazırlanan bir ana yemektir. Şiveydiz yemeğini naneli sosla birlikte servis edebilirsiniz.
Türk mutfağının başlangıç menülerini süsleyen çorbadan, hiçbir zaman vazgeçemiyoruz. Ancak yaz aylarında ana yemeğe geçmeden önce soğuk ve ferahlatıcı bir çorba tarifi arayanları böyle alalım. Ayran, yoğurt, mısır, buğday ve nohut ile hazırlanan soğuk çorbayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Yaz aylarında hafif beslenmek isteyenler, tercihini zeytinyağlı bamya yemeğinden yana kullandı. Bamya, domates, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemeğin porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. İsteğe göre öğle veya akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.
Adana'nın en sevilen tatlıları arasında yer alan bici bici, özellikle yaz aylarında tüketilir. Mısır nişastası, gül suyu, su ve pudra şekeri ile hazırlanan bici biciyi, buz parçalarıyla birlikte sunabilirsiniz.
Patlıcan, patates, kabak, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan şakşuka, Akdeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakan şakşukayı hala denemediyseniz, tarifi mutlaka defterinize kaydedin.
Temmuz ayının son günleri, aşure gününün gelmesiyle birlikte tatlandı. Buğday, nohut, fasulye, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kuru kayısı, kuru incir, elma ve portakal gibi çeşitli malzemelerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan aşureyi, püf noktalarına dikkat ederek kolayca hazırlayabilirsiniz.
Temmuz ayında en çok okunan haberlerimize göz atmayı unutmayın;