2023 Kasım ayı, sonbahar sebzelerinin tüketildiği bir ay oldu. Şalgam, ıspanak, pırasa, havuç, yer elması, turp, karalahana gibi sebzeler yemeklerde kullanılırken, elma, mandalina, portakal, armut, kızılcık, kuşburnu gibi meyveler ise tatlıları renklendirdi. Mevsim güzeli palamut, hamsi, uskumru, lüfer ve çipura ise Kasım ayında sofraların vazgeçilmezi oldu. İşte, Kasım ayı boyunca okurlarımız tarafından sevilen tarifler:
Kasım ayında okurlarımız tarafından en çok beğenilen tarif, kuru fasulye oldu. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan kuru fasulyeyi, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Bal kabağı mevsiminin başlamasıyla birlikte, kabak tatlısı sofralardaki baş köşeyi aldı. Kabak, şeker ve ceviz ile hazırlanan kabak tatlısını, tahin ile zenginleştirebilirsiniz.
Patlıcan, kıyma, soğan, biber ve domates ile hazırlanan kıymalı patlıcan yemeği, akşam menülerini zenginleştiren tariflerden biridir. Kıymalı patlıcanı hala denemediyseniz, defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Gün sofralarının vazgeçilmezi olan mercimek köftesi, Kasım ayının sevilen lezzetleri arasına girmeyi başardı. Hazırladığınız mercimek köftesini, marul ve limon dilimleri eşliğinde sunabilirsiniz.
Taze hamsilerin sofraları renklendirdiği şu günlerde, hamsi ile en çok yapılan yemek Karadeniz usulü hamsili pilav oldu. Hamsili pilavı salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Misafir ağırlarken ilk akla gelen lezzetlerden biri olan elmalı kurabiye, elma ve tarçınlı iç harcıyla kısa sürede hazırlanır. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Karnabaharın pazar tezgahlarındaki yerini almasıyla birlikte, dışı çıtır, içi yumuşacık olan karnabahar kızartması tarifi de yükselişe geçti. Yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Mevsim güzeli ayva, sofralarda reçel olarak kendine yer buldu. Ayva, su, şeker ve karanfil ile hazırlanan ayva reçelini, kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.
Porsiyonu yalnızca 35 kalori olan kabak yemeği, zeytinyağı, kabak, pirinç ve domatesin birleşiminden oluşur. Hafif bir menü hazırlamak istiyorsanız, kabak yemeğini tercih edebilirsiniz.
Diyarbakır mutfağıyla özdeşleşen sütlü nuriye, hem şerbet, hem de sütle ıslatılan bir tatlıdır. Baklava ile benzerlik gösterir. İç harcında badem kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;