2023 Eylül ayı, sonbahar meyve ve sebzelerinin bol bol tüketildiği bir ay oldu. Soğuk havaların gelmesi ve balık sezonunun açılmasıyla birlikte hem sebze, hem de balık yemekleri sofralarımızı renklendirdi. Bamya, patlıcan, kabak, domates, taze fasulye gibi sebzeler yemeklerde kullanılırken, mevsim güzeli palamut, lüfer ve çupra için geniş sofralar kuruldu. Kızılcık, armut, üzüm, kuşburnu, incir ve elma ile hem tatlılar hazırlandı, hem de kahvaltılık reçeller yapıldı. İşte, Eylül ayı boyunca okurlarımız tarafından çok sevilen tarifler:
Eylül ayının gözde tarifi, kızılcık reçeli oldu. Mevsiminden toplanan kızılcıklar, şekerle bir araya getirilip kaynatıldı ve kahvaltı sofralarına yakışacak reçeller yapıldı. Hala denemediyseniz, tarif adımlarına göz atmayı unutmayın.
Pazı, zeytinyağı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan pazı borani, Eylül ayının sevilenleri arasında yerini aldı. Ana yemeklerin yanında sunulan bu mezeyi, ıspanak gibi farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.
Ağustos ayında kurumaya bırakılan tarhanalar, havaların soğumasıyla birlikte mutfaklardaki yerini aldı. Videolu anlatımıyla tarhana çorbasını evde kolayca hazırlayabilir, kış hastalıklarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.
Tavuk göğsünün kırmızı biber, soğan tozu, karabiber ve biberiye ile marine edilmesiyle hazırlanan bu tarif, en pratik yemeklerden biridir. Airfryer'da tavuk göğsünü adım adım anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kore mutfağıyla özdeşleşen kimchi, Eylül ayının en merak edilen tarifi oldu. Marul, havuç, zencefil, pırasa ve yeşil soğan ile hazırlanan kimchi turşusunu, mutlaka deneyin.
Antep mutfağıyla özdeşleşen lahmacun, Eylül ayında sofraları lezzetlendirdi. İncecik açılan hamurun kıyma ve baharatlarla doldurulmasıyla hazırlanan lahmacunu, ortalama 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Eylül ayında çay saatleri kuru mayalı poğaça ile zenginleştirildi. İç harcında beyaz peynir ve maydanoz kullanılan kuru mayalı poğaçayı, püf noktalarına dikkat ederek 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz.
Kıyma, soğan, biber ve galeta unu ile hazırlanan İzmir köfte, domatesli sos ve patatesle birlikte sunulur. Fırında 15 dakika pişirilen bu yemek, sıcak sıcak servis edilir.
Pazar tezgahlarında bol bol bulabileceğiniz kabak, zeytinyağı, soğan, domates ve pirinç ile bir araya getirildi. Porsiyonu yaklaşık 35 kalori olan zeytinyağlı kabak yemeğini, bulgur pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.
Masterchef'te çok ilgi gören kazandibi, süt, şeker, nişasta ve un ile hazırlanan bir tatlıdır. Ortalama 15 dakikada pişirilen kazandibi tatlısı, tepsiden kazıma yöntemiyle çıkarılır ve rulo şeklinde sunulur.
Eylül ayı boyunca büyük bir ilgi gören ''Tarhana hazırlarken yapılan hatalar'' ve ''Balık tutarken bilmeniz gerekenler'' haberlerimizi hala okumadıysanız, şimdi tam zamanı!
Şunlara da göz atın;